A csirkeaprólékot (moela) tisztítsd meg alaposan. Egy nagyobb lábosban melegítsd fel az olajat, és tedd bele a csirkét. Pirítsd meg minden oldalát, amíg aranybarna nem lesz.
A moelát mindig alaposan tisztítsd meg, hogy ne maradjanak benne nem kívánt részek. A jó pörkölés alapja a megfelelő olajhőmérséklet.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, és tedd a megpirított csirkeaprólékra. Pirítsd őket együtt 5-6 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
A hagyma édesebb ízt ad a pörkölthöz, ha üvegesre pirítod. Ne hagyd megégni!
Add hozzá a paprikát, sót, borsot, és jól keverd össze. Ezután öntsd fel vízzel, és tedd bele a babérlevelet. Lefedve főzd közepes lángon körülbelül 40-50 percig, amíg a csirke puhára fő.
A víz mennyiségét szükség szerint állíthatod, ha sűrűbb pörköltet szeretnél, akkor kevesebb vízzel öntsd fel.
Ha a csirke megpuhult, vedd le a tűzről, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel a tetejét. Tálald melegen, köretként vagy önálló ételként.
A petrezselyem frissességet ad, és a pörkölt ízét is kiemeli. Kísérheted főtt rizzsel vagy friss kenyérrel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.