Moela babérlevéllel, csirkeaprólék pörkölt babérlevelekkel és petrezselyemmel

Moela babérlevéllel

A moela babérlevéllel egy tradicionális magyar étel, amely a csirkeaprólék és a fűszerek tökéletes kombinációját kínálja. A babérlevél és a fokhagyma adja meg a pörkölt jellegzetes ízét, míg a paprikás, szaftos hús és a friss petrezselyem teszi igazán különlegessé. Ez az étel igazi komfort étel, amely minden családi asztalon megtalálható, és bármikor kiváló választás egy tartalmas ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkeaprólék (moela)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Paprika
3 ek. Olaj
500 ml Víz
1 csokor Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkeaprólékot (moela) tisztítsd meg alaposan. Egy nagyobb lábosban melegítsd fel az olajat, és tedd bele a csirkét. Pirítsd meg minden oldalát, amíg aranybarna nem lesz.

    A moelát mindig alaposan tisztítsd meg, hogy ne maradjanak benne nem kívánt részek. A jó pörkölés alapja a megfelelő olajhőmérséklet.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, és tedd a megpirított csirkeaprólékra. Pirítsd őket együtt 5-6 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A hagyma édesebb ízt ad a pörkölthöz, ha üvegesre pirítod. Ne hagyd megégni!

    3

    Add hozzá a paprikát, sót, borsot, és jól keverd össze. Ezután öntsd fel vízzel, és tedd bele a babérlevelet. Lefedve főzd közepes lángon körülbelül 40-50 percig, amíg a csirke puhára fő.

    A víz mennyiségét szükség szerint állíthatod, ha sűrűbb pörköltet szeretnél, akkor kevesebb vízzel öntsd fel.

    4

    Ha a csirke megpuhult, vedd le a tűzről, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel a tetejét. Tálald melegen, köretként vagy önálló ételként.

    A petrezselyem frissességet ad, és a pörkölt ízét is kiemeli. Kísérheted főtt rizzsel vagy friss kenyérrel.