Moela sárgarépával tálalva, gazdag fűszerekkel és friss korianderrel

Moela sárgarépával

A moela sárgarépával egy hagyományos étel, amely különösen a magyar konyhában népszerű. A csirkeaprólék gazdag ízvilága és a sárgarépa édessége remekül harmonizál a fűszerekkel. Ez az étel egy igazi klasszikus, amely ínycsiklandóan ízes és tápláló étkezést kínál minden alkalomra. A friss korianderrel tálalva egy extra friss ízt ad a fogásnak, amely még különlegesebbé teszi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkeaprólék (moela)
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 db Paprika
1 csipet
1 csipet Bors
1 tk. Kömény
1 ek. Friss koriander
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkeaprólékot (moela) alaposan tisztítsd meg, és egy nagy fazékban tedd fel főni vízben. Főzd 30-40 percig, amíg megpuhul.

    A moela gyorsan fő, de ügyelj rá, hogy ne főzd túl, mert túl puha lesz.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, majd karikázd fel. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A sárgarépát vékony karikákra vágva gyorsabban megfő.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a karikázott sárgarépát, és keverd át, hogy jól átvegye a fűszeres ízeket.

    Ha a sárgarépa túl kemény, egy kis vizet is hozzáadhatsz, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    5

    Ezután add hozzá a főtt moelát, a paprikát, köményt, sót és borsot, majd öntsd fel egy kis vízzel, hogy minden jól összeforrjon.

    A kömény adja meg az étel jellegzetes ízét, és a paprika színt is ad hozzá.

    6

    Főzd tovább 10-15 percig, hogy minden összesűrűsödjön, és az ízek jól összeérjenek.

    Az ételt ne főzd túl, hogy a zöldségek és a moela megtartsák frissességüket.

    7

    Tálald az ételt friss korianderrel megszórva.

    A friss koriander friss ízt ad az ételhez, és gyönyörű díszítést ad.