A csirkeaprólékot (moela) alaposan tisztítsd meg, és egy nagy fazékban tedd fel főni vízben. Főzd 30-40 percig, amíg megpuhul.
A moela gyorsan fő, de ügyelj rá, hogy ne főzd túl, mert túl puha lesz.
A sárgarépát hámozd meg, majd karikázd fel. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A sárgarépát vékony karikákra vágva gyorsabban megfő.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a karikázott sárgarépát, és keverd át, hogy jól átvegye a fűszeres ízeket.
Ha a sárgarépa túl kemény, egy kis vizet is hozzáadhatsz, hogy gyorsabban megpuhuljon.
Ezután add hozzá a főtt moelát, a paprikát, köményt, sót és borsot, majd öntsd fel egy kis vízzel, hogy minden jól összeforrjon.
A kömény adja meg az étel jellegzetes ízét, és a paprika színt is ad hozzá.
Főzd tovább 10-15 percig, hogy minden összesűrűsödjön, és az ízek jól összeérjenek.
Az ételt ne főzd túl, hogy a zöldségek és a moela megtartsák frissességüket.
Tálald az ételt friss korianderrel megszórva.
A friss koriander friss ízt ad az ételhez, és gyönyörű díszítést ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.