Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet, a porcukrot és a finomra darált pirított mogyorót keverd össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók. A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek a legjobb eredmény érdekében. A kristálycukrot lassan adagold a habverés közben, hogy a hab stabil maradjon.
A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes-mogyorós keveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.
A keveréshez használj egy spatulát, és lentről felfelé haladva forgasd a tésztát. A túlkeverés elkerülése érdekében figyelj a massza állagára, ami selymes és lágy kell, hogy legyen.
Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a tetejük megszáradjon.
Használj egy sablont a körök rajzolásához a sütőpapírra, hogy egyforma méretű macaronokat kapj. A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a megfelelő talp kialakulásához.
Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a macaronok színére és állagára. Ha a macaronok talpa nem alakul ki megfelelően, próbáld meg alacsonyabb hőfokon sütni őket.
A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad, majd keverd bele a Nutellát, hogy krémes és sima legyen.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd. Az étcsokoládét apróra törd, hogy gyorsabban felolvadjon. A Nutellát a végén keverd hozzá, hogy megőrizze az ízét.
Hagyd a krémet kicsit hűlni, hogy sűrűbb állagú legyen, majd egy kanál segítségével vagy habzsákból töltsd meg a macaronok egyik felét, és helyezd rá a másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.
A krémnek megfelelő állagúnak kell lennie, hogy ne folyjon ki a macaronok közül. A töltelék mennyisége legyen egyenletes, hogy a macaronok szimmetrikusak legyenek.
A kész macaronokat egy tálra helyezve hagyd a hűtőben pihenni legalább 2 órán át, hogy az ízek összeérjenek és a töltelék tökéletes állagú legyen.
A pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a macaronok ízei összeérjenek és a töltelék megszilárduljon. A hűtőben tárolt macaronok hosszabb ideig frissek maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.