Mogyoróvajas Burger tálalva

Mogyoróvajas Burger

A Mogyoróvajas Burger egy igazán különleges és egyedi fogás, amely merészen ötvözi a sós és édes ízeket. A mogyoróvaj gazdag íze tökéletesen harmonizál a szaftos marhahúspogácsával és a friss zöldségekkel. Ez a recept ideális választás mindazok számára, akik szeretik a hagyományos ételeket újragondolni. Egy gyors hétköznapi vacsorához vagy baráti összejövetelre is tökéletes választás, amely garantáltan meglepi és elbűvöli a vendégeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált)
80 g Mogyoróvaj
4 db Zsemle
100 g Jégsaláta
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
1 tk. Fekete bors
1 tk.
30 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze sóval és borssal, majd formázz belőle négy egyforma pogácsát.

    A pogácsákba keverhetsz egy kevés aprított bacon-t is, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon, amíg aranybarna színt kapnak.

    A húspogácsákat ne nyomkodd le sütés közben, mert kiszáradnak.

    3

    Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.

    A zsemléket pirítás előtt megkenheted egy kevés vajjal.

    4

    Kend meg a zsemlék belső oldalát mogyoróvajjal egyenletes rétegben.

    Használj krémes mogyoróvajat a könnyebb kenhetőség érdekében.

    5

    Vágd vékony szeletekre a paradicsomot és a vöröshagymát. Készítsd elő a jégsalátát.

    A paradicsomot éles késsel szeleteld, hogy ne nyomódjon össze. A vöröshagymát érdemes vékony karikákra vágni, hogy ne legyen túl intenzív az íze a burgerben.

    6

    Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a húspogácsát, majd rétegezd rá a paradicsomot és a hagymát. Zárd le a zsemle felső részével.

    A mogyoróvaj és a hús mellé jól illik egy kis bacon szalonna is.