Momo sertéshússal tálalva, gőzölve, friss zöldségekkel és mártással

Momo sertéshússal

A momo egy népszerű kínai étel, amely a Tibet és Nepál környéki konyhákból származik. A momo tésztája kívül puha és rágós, belül pedig gazdag húsos töltelékkel van megtöltve. Kínában és a Himalája régiójában az étel különösen népszerű, és sokféle töltelékkel készíthető, például csirke, sertéshús vagy zöldség. A momo gőzölésének köszönhetően egy egészséges és ínycsiklandó ételt kínál, amely az egész család számára tökéletes választás lehet.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sertéshús
100 g Káposzta
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (gyömbér)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Hoisin szósz
1 ek. Szezámolaj
300 g Búzaliszt
1 tk.
150 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd apróra vagy darálj le. A káposztát finomra vágd, hogy jól beilleszkedjen a töltelékbe.

    A sertéshúst érdemes hideg, friss húsból venni, hogy a töltelék íze tiszta és gazdag legyen.

    2

    A hagymát, fokhagymát és a gyömbért apróra vágd vagy reszeld le. Egy tálban keverd össze a sertéshúst, káposztát, hagymát, fokhagymát, gyömbért, szójaszószt, hoisin szószt és szezámolajat.

    A keveréket jól keverd össze, hogy az ízek egyenletesen oszoljanak el. A hoisin szósz édes-savanyú ízt ad a tölteléknek.

    3

    A búzalisztet egy tálba öntsd, majd fokozatosan adj hozzá vizet, és gyúrd a tésztát addig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Hagyd pihenni 20 percig.

    A tésztát akkor jó, ha nem ragad a kezedhez. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, ha túl ragadós, akkor egy kevés lisztet.

    4

    A pihentetett tésztát oszd kis gombócokra, majd nyújtsd őket vékony lapokká. Az egyes lapokat töltsd meg a hússal, majd formázd momo gombócokká.

    A tészta széleit egy kis vízzel megkenheted, hogy könnyebben rátapasztja a gombócokat. A momo formázásakor ügyelj arra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    5

    A momo gombócokat gőzöld meg egy gőzölő kosárban 15-20 percig, amíg a tészta megpuhul és a hús teljesen átsül.

    Ha nincs gőzölő kosarad, egy nagy edényt is használhatsz, amelyben víz van, és egy szűrőt teszel rá, hogy a gombócokat gőzölni tudd.

    6

    Tálald a momokat frissen, és tálalj mellé szójaszószt vagy egy kis csípős mártást, ha szeretnéd.

    A momo tökéletesen illik egy kis csípős mártással vagy egy hagyományos szójaszószjal.