A moong dalt alaposan öblítsd le, majd főzd puhára egy fazékban vízben. Főzd körülbelül 15-20 percig, amíg a lencse megpuhul.
A lencse gyorsabban megfő, ha előző este beáztatod.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá a kömény magvakat. Pirítsd őket, amíg illatosak nem lesznek.
Ne hagyd túlpirítani a köményt, hogy ne legyen keserű.
Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért és zöld chilit, és pirítsd őket, amíg a hagyma megpuhul és aranybarna színt kap.
Ha a hagyma gyorsan barnul, csökkentsd a hőt, hogy elkerüld az égést.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát, koriander port és sót. Keverd össze és főzd addig, amíg a paradicsom megpuhul és az ízek összeérnek.
A paradicsomot jól érdemes összenyomni, hogy a levét kiengedje.
Miután a paradicsom felpuhult, add hozzá a főtt moong dalt és jól keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl sűrű lesz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben keverhető legyen.
Főzd még 5-10 percig, majd szórd meg friss koriander levelekkel a tálalás előtt.
A friss koriander levelek friss, zöld ízt adnak az ételnek, és szép színt adnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.