Moong Dal Fry gazdag fƱszeres ízekkel, friss koriander levelekkel.

Moong Dal Fry

A Moong Dal Fry a hagyomĂĄnyos indiai Ă©telek közĂ© tartozik, amely gazdag fƱszerekkel Ă©s zöldsĂ©gekkel kĂ©szĂŒl. A tadka technikĂĄjĂĄt alkalmazva a fƱszereket olajban pirĂ­tjĂĄk, majd a sĂĄrga lencsĂ©hez adjĂĄk, hogy az Ă­zek teljes mĂ©rtĂ©kben összeĂ©rjenek. Ez az Ă©tel friss, tĂĄplĂĄlĂł Ă©s nagyon Ă­zletes.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Moong dal (sárga lencse)
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 tk. KömĂ©ny magvak
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 db Tomát
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cm GyömbĂ©r
⭕ 1 db Zöld chili
⭕ 1 tk. Kurkumapor
⭕ 1 tk. Koriander por
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 ek. Friss koriander levelek

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A moong dalt alaposan öblĂ­tsd le, majd fƑzd puhĂĄra egy fazĂ©kban vĂ­zben. FƑzd körĂŒlbelĂŒl 15-20 percig, amĂ­g a lencse megpuhul.

    A lencse gyorsabban megfƑ, ha elƑzƑ este beáztatod.

    2

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olajat, majd add hozzĂĄ a kömĂ©ny magvakat. PirĂ­tsd Ƒket, amĂ­g illatosak nem lesznek.

    Ne hagyd tĂșlpirĂ­tani a kömĂ©nyt, hogy ne legyen keserƱ.

    3

    Add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt Ă©s zöld chilit, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket, amĂ­g a hagyma megpuhul Ă©s aranybarna szĂ­nt kap.

    Ha a hagyma gyorsan barnul, csökkentsd a hƑt, hogy elkerĂŒld az Ă©gĂ©st.

    4

    Add hozzĂĄ a felkockĂĄzott paradicsomot, kurkumĂĄt, koriander port Ă©s sĂłt. Keverd össze Ă©s fƑzd addig, amĂ­g a paradicsom megpuhul Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    A paradicsomot jól érdemes összenyomni, hogy a levét kiengedje.

    5

    MiutĂĄn a paradicsom felpuhult, add hozzĂĄ a fƑtt moong dalt Ă©s jĂłl keverd össze, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ha tĂșl sƱrƱ lesz, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy könnyebben keverhetƑ legyen.

    6

    FƑzd mĂ©g 5-10 percig, majd szĂłrd meg friss koriander levelekkel a tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    A friss koriander levelek friss, zöld ízt adnak az ételnek, és szép színt adnak.