Moong Dal Fry gazdag fűszeres ízekkel, friss koriander levelekkel.

Moong Dal Fry

A Moong Dal Fry a hagyományos indiai ételek közé tartozik, amely gazdag fűszerekkel és zöldségekkel készül. A tadka technikáját alkalmazva a fűszereket olajban pirítják, majd a sárga lencséhez adják, hogy az ízek teljes mértékben összeérjenek. Ez az étel friss, tápláló és nagyon ízletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Moong dal (sárga lencse)
2 ek. Olaj
1 tk. Kömény magvak
1 db Hagyma
1 db Tomát
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 db Zöld chili
1 tk. Kurkumapor
1 tk. Koriander por
1 csipet
1 ek. Friss koriander levelek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A moong dalt alaposan öblítsd le, majd főzd puhára egy fazékban vízben. Főzd körülbelül 15-20 percig, amíg a lencse megpuhul.

    A lencse gyorsabban megfő, ha előző este beáztatod.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá a kömény magvakat. Pirítsd őket, amíg illatosak nem lesznek.

    Ne hagyd túlpirítani a köményt, hogy ne legyen keserű.

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért és zöld chilit, és pirítsd őket, amíg a hagyma megpuhul és aranybarna színt kap.

    Ha a hagyma gyorsan barnul, csökkentsd a hőt, hogy elkerüld az égést.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát, koriander port és sót. Keverd össze és főzd addig, amíg a paradicsom megpuhul és az ízek összeérnek.

    A paradicsomot jól érdemes összenyomni, hogy a levét kiengedje.

    5

    Miután a paradicsom felpuhult, add hozzá a főtt moong dalt és jól keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrű lesz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben keverhető legyen.

    6

    Főzd még 5-10 percig, majd szórd meg friss koriander levelekkel a tálalás előtt.

    A friss koriander levelek friss, zöld ízt adnak az ételnek, és szép színt adnak.