Moong dal zöld lencse tál friss korianderrel díszítve

Moong Dal Zöld Lencse

A moong dal zöld lencse az indiai konyha egyik alapétele, amely tele van fehérjével és ízekkel. A zöld lencse nemcsak tápláló, hanem gyorsan elkészíthető étel is. Az étel elkészítése az indiai háztartásokban mindennapos, és gyakran tálalják naan kenyérrel vagy rizssel. A kömény és kurkuma mellett a gyömbér frissességet ad, míg a koriander friss ízt csempész a tálalásba. Az étel egyszerű, de fűszeres, és a színes indiai konyha jellegzetes fogása.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Moong dal (zöld lencse)
800 ml Víz
1 db Cebolla (hagyma)
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gengemint (gyömbér)
1 tk.
0.5 tk. Kurkumapor
0.5 tk. Kömény
1 ek. Olaj
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A moong dal-t (zöld lencse) alaposan öblítsük le hideg víz alatt.

    Mielőtt elkezdenénk főzni, a lencsét áztathatjuk egy órára, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    Egy nagy lábasban melegítsük fel az olajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a felaprított fokhagymát, és pirítsuk aranybarnára.

    A hagyma pirítása az étel ízének alapját adja, így fontos, hogy jól megpiruljon.

    3

    Tedd hozzá a gyömbért, kurkumát és köményt, majd pirítsd tovább 1-2 percig, hogy kioldódjanak az ízek.

    A kurkuma és kömény gazdag ízt ad a lencsének, és a gyömbér segít emelni az étel frissességét.

    4

    Add hozzá a leöblített lencsét és a vizet. Főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a lencse megpuhul.

    Ha túl sűrűsödik, adj hozzá egy kevés vizet, hogy elérd a kívánt állagot.

    5

    Sózd ízlés szerint, és keverd jól össze.

    Az ételt friss korianderrel díszítheted tálalás előtt, hogy extra frissességet adjon.

    6

    Tálald a zöld lencsét melegen, és élvezd a fűszeres, friss ízeket!

    A lencsét tálalhatod rizs vagy naan kenyér mellé is, hogy egy teljes étkezést alkoss.