A moong dal-t (zöld lencse) alaposan öblítsük le hideg víz alatt.
Mielőtt elkezdenénk főzni, a lencsét áztathatjuk egy órára, hogy gyorsabban megfőjön.
Egy nagy lábasban melegítsük fel az olajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a felaprított fokhagymát, és pirítsuk aranybarnára.
A hagyma pirítása az étel ízének alapját adja, így fontos, hogy jól megpiruljon.
Tedd hozzá a gyömbért, kurkumát és köményt, majd pirítsd tovább 1-2 percig, hogy kioldódjanak az ízek.
A kurkuma és kömény gazdag ízt ad a lencsének, és a gyömbér segít emelni az étel frissességét.
Add hozzá a leöblített lencsét és a vizet. Főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a lencse megpuhul.
Ha túl sűrűsödik, adj hozzá egy kevés vizet, hogy elérd a kívánt állagot.
Sózd ízlés szerint, és keverd jól össze.
Az ételt friss korianderrel díszítheted tálalás előtt, hogy extra frissességet adjon.
Tálald a zöld lencsét melegen, és élvezd a fűszeres, friss ízeket!
A lencsét tálalhatod rizs vagy naan kenyér mellé is, hogy egy teljes étkezést alkoss.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.