Moqueca Baiana, gazdag kókusztejes hal étel tálalva friss korianderrel

Moqueca Baiana

A moqueca baiana egy hagyományos brazil étel, amely a Bahia régióra jellemző, és a tenger gyümölcseinek felhasználásával készült étel. Az ételt kókusztejjel, pirospaprikával és egyéb friss fűszerekkel főzik, így egy gazdag, ínycsiklandó ízvilágot kapunk. Az étel története szorosan összefonódik a brazil tengerparti életmóddal, és rendkívül népszerű az egész országban. A moqueca baiana a helyi halászok étkezéseihez készült, de mára a világ más tájain is elterjedt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér hal (pl. tőkehal, tilápia)
400 ml Kókusztej
1 db Piros kaliforniai paprika
2 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Perec paprika
1 db Piros chili
2 ek. Friss koriander
1 db Friss lime
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat szeleteljük fel és sózzuk meg. Hagyjuk állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A sózás elősegíti, hogy a hal íze jobban érvényesüljön.

    2

    A hagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítjuk őket, amíg megpuhulnak.

    A hagyma és fokhagyma pirítása kiemeli az ízeket és gazdagabbá teszi a levest.

    3

    Adjuk hozzá a chili paprikát és a pirospaprikát, majd keverjük össze alaposan.

    A chili ízesíti a levest, miközben enyhe csípősséget ad neki.

    4

    Öntsük rá a kókusztejet és a lime levét, majd jól keverjük össze. Hagyjuk főni 10 percig, amíg az alaplé sűrűsödik.

    A kókusztej gazdag, krémes ízt ad, míg a lime frissességet és savasságot biztosít.

    5

    Helyezzük a halat a serpenyőbe, majd főzzük 15-20 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.

    A halat ne főzzük túl, hogy ne essen szét és megőrizze finom textúráját.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel és egy kevés lime levével.

    A friss koriander adja meg az étel végső ízét és szép kontrasztot biztosít a gazdag kókuszos alapban.