A halat szeleteljük fel és sózzuk meg. Hagyjuk állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A sózás elősegíti, hogy a hal íze jobban érvényesüljön.
A hagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítjuk őket, amíg megpuhulnak.
A hagyma és fokhagyma pirítása kiemeli az ízeket és gazdagabbá teszi a levest.
Adjuk hozzá a chili paprikát és a pirospaprikát, majd keverjük össze alaposan.
A chili ízesíti a levest, miközben enyhe csípősséget ad neki.
Öntsük rá a kókusztejet és a lime levét, majd jól keverjük össze. Hagyjuk főni 10 percig, amíg az alaplé sűrűsödik.
A kókusztej gazdag, krémes ízt ad, míg a lime frissességet és savasságot biztosít.
Helyezzük a halat a serpenyőbe, majd főzzük 15-20 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.
A halat ne főzzük túl, hogy ne essen szét és megőrizze finom textúráját.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel és egy kevés lime levével.
A friss koriander adja meg az étel végső ízét és szép kontrasztot biztosít a gazdag kókuszos alapban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.