A garnélarákot tisztítsd meg, majd egy tálban keverd össze lime levével, sóval és borssal. Hagyd pihenni 10 percig.
A lime segít a garnélarák friss ízét kiemelni, és a só enyhén elősegíti a rák természetes ízét.
A vöröshagymát, fokhagymát és zöldpaprikát apróra vágd fel. A paradicsomot hámozd meg és vágd kis darabokra.
A hagymák és paprikák finomra vágása segíti a gyorsabb főzést, és jobban átjárja a rákot a fűszerek íze.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért figyelj rá, hogy csak enyhén piruljon.
Add hozzá a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd főzd őket 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és levet ereszt.
A paradicsom levének kioldódása segít alapot adni a szaftos ételnek.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és hagyd, hogy az egész keverék felforrjon. Add hozzá a fűszereket (só, bors) és a koriandert.
A kókusztej gazdag ízt ad a moquecának, ami jól harmonizál a garnélarák enyhe édességével.
Most add hozzá a garnélarákot a serpenyőbe, és főzd 5-6 percig, amíg a rákok rózsaszínre nem sülnek.
Ne főzd túl a garnélarákot, mert akkor gumiszerűvé válhat. Ha a rákok rózsaszínűek, már kész is vannak.
Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.
A koriander friss íze nagyszerűen kiegészíti a kókusztej és a rák gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.