Moqueca de Camarão, brazil garnélarákos étel, kókusztejjel és friss zöldségekkel

Moqueca de Camarão

A Moqueca de Camarão egy tradicionális brazil étel, amelyet a brazíliai Bahia régióban készítenek. A garnélarák és a kókusztej kombinációja egyedülállóan gazdag ízt ad, míg a friss zöldségek és a koriander segítenek kiemelni a különböző ízjegyeket. Az ételt gyakran tálalják rizssel, és nagyszerű választás bármilyen ünnepi alkalomra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss garnélarák
400 ml Kókusztej
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 db Zöldpaprika
2 db Paradicsom
3 ek. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Lime lé
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákot tisztítsd meg, majd egy tálban keverd össze lime levével, sóval és borssal. Hagyd pihenni 10 percig.

    A lime segít a garnélarák friss ízét kiemelni, és a só enyhén elősegíti a rák természetes ízét.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát és zöldpaprikát apróra vágd fel. A paradicsomot hámozd meg és vágd kis darabokra.

    A hagymák és paprikák finomra vágása segíti a gyorsabb főzést, és jobban átjárja a rákot a fűszerek íze.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért figyelj rá, hogy csak enyhén piruljon.

    4

    Add hozzá a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd főzd őket 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és levet ereszt.

    A paradicsom levének kioldódása segít alapot adni a szaftos ételnek.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és hagyd, hogy az egész keverék felforrjon. Add hozzá a fűszereket (só, bors) és a koriandert.

    A kókusztej gazdag ízt ad a moquecának, ami jól harmonizál a garnélarák enyhe édességével.

    6

    Most add hozzá a garnélarákot a serpenyőbe, és főzd 5-6 percig, amíg a rákok rózsaszínre nem sülnek.

    Ne főzd túl a garnélarákot, mert akkor gumiszerűvé válhat. Ha a rákok rózsaszínűek, már kész is vannak.

    7

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze nagyszerűen kiegészíti a kókusztej és a rák gazdag ízét.