Moqueca de peixe, brazil halétel kókusztejjel és tamarind pasztával

Moqueca de peixe

A Moqueca de peixe egy hagyományos brazil étel, amely a kókusztej, tamarind paszta és a friss hal egyesítésével készül. Az étel a brazíliai Bahia államból származik, és a trópusi régiók ínycsiklandó fogásai közé tartozik. A halat és a szószt lassú tűzön készítik, hogy az ízek szépen összeérjenek. A Moqueca de peixe egy igazi különlegesség, amely gazdag ízvilágával és frissítő citrusos fűszereivel lenyűgözi a gasztronómák ínyét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér halfilé (például tilápia)
400 ml Kókusztej
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Paprika (piros vagy zöld)
2 db Paradicsom
2 ek. Friss koriander
2 db Lime
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Tamarind paszta
2 ek. Kókuszolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét vágd kisebb darabokra, és párold meg egy serpenyőben, ahol már felmelegítettük az olívaolajat. Sózd és borsozd meg, majd add hozzá a lime levét.

    A halat ne süsd túl, hogy ne száradjon ki, elég csak pár percet sütni mindkét oldalán.

    2

    Egy nagyobb edényben melegítsd fel a kókuszolajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot. Párold őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségeket alacsony hőmérsékleten párold, hogy ne égjenek meg, így jobban megőrzik az ízüket.

    3

    Add hozzá a kókusztejet, tamarind pasztát és friss koriandert, majd keverd jól össze.

    A kókusztej és tamarind keveréke egy gazdag szószt alkot, amely egyensúlyozza az édes és savanykás ízeket.

    4

    Tedd bele a halat a szószba, és főzd alacsony hőmérsékleten még 5-10 percig, hogy a hal átvegye a szósz ízét.

    Ne főzd túl a halat, hogy megőrizze finom, puha textúráját.

    5

    Tálald melegen, és friss lime levével és korianderrel díszítve.

    A friss lime és koriander frissítő ízt ad a moquecának, így érdemes bőségesen használni belőle.