A halfilét vágd kisebb darabokra, és párold meg egy serpenyőben, ahol már felmelegítettük az olívaolajat. Sózd és borsozd meg, majd add hozzá a lime levét.
A halat ne süsd túl, hogy ne száradjon ki, elég csak pár percet sütni mindkét oldalán.
Egy nagyobb edényben melegítsd fel a kókuszolajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot. Párold őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségeket alacsony hőmérsékleten párold, hogy ne égjenek meg, így jobban megőrzik az ízüket.
Add hozzá a kókusztejet, tamarind pasztát és friss koriandert, majd keverd jól össze.
A kókusztej és tamarind keveréke egy gazdag szószt alkot, amely egyensúlyozza az édes és savanykás ízeket.
Tedd bele a halat a szószba, és főzd alacsony hőmérsékleten még 5-10 percig, hogy a hal átvegye a szósz ízét.
Ne főzd túl a halat, hogy megőrizze finom, puha textúráját.
Tálald melegen, és friss lime levével és korianderrel díszítve.
A friss lime és koriander frissítő ízt ad a moquecának, így érdemes bőségesen használni belőle.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.