A halat vágd fel nagyobb darabokra, és sózd meg.
A friss hal használata mindig jobb, de fagyasztott hal is megfelel, ha jól felolvasztod.
A paprikát és a hagymát vágd fel, a fokhagymát pedig zúzd össze.
A paprika és a hagyma aprítása segít abban, hogy gyorsabban átjárják az ízek a halat.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, paprikát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat.
Add hozzá a paradicsompürét, és főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A paradicsompüré hozzájárul a gazdag, enyhén savanykás alapléhez.
Tedd bele a halat a serpenyőbe, és öntsd rá a kókusztejet. Sózd, borsozd, és keverd össze. Hagyd főzni 10-15 percig, amíg a hal megpuhul.
Ne keverd túl erősen a halat, hogy ne törjön szét. Amikor a hal puha, akkor van kész.
Add hozzá a lime levét és a friss koriandert, majd keverd össze. Főzd még 2 percig.
A lime frissessége kiemeli a hal ízét, és remekül passzol a kókusztejhez.
Tálald a Moquecát rizs mellett, és díszítsd friss korianderrel.
A friss koriander elengedhetetlen, hogy teljes legyen a Moqueca ízélménye.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.