Moqueca gluténmentes, gazdag kókusztejes halétel tálalva

Moqueca gluténmentes

A Moqueca egy hagyományos brazil étel, amelyet leginkább Bahía és Espírito Santo államokban készítenek. A Moqueca gluténmentes változata megtartja az étel gazdag ízvilágát, miközben tejmentes és könnyen elkészíthető. Az étel a hal és a kókusztej kombinációját ötvözi friss fűszerekkel, lime-mal és korianderrel. A Moqueca hagyományosan rizzsel tálalva kerül az asztalra, és gyakran ünnepi étkezéseken szolgálják fel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér hal (pl. tőkehal vagy tilápia)
1 db Piros paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
400 ml Kókusztej
2 ek. Friss koriander
2 ek. Friss lime lé
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Tomato paste (paradicsompüré)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd fel nagyobb darabokra, és sózd meg.

    A friss hal használata mindig jobb, de fagyasztott hal is megfelel, ha jól felolvasztod.

    2

    A paprikát és a hagymát vágd fel, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A paprika és a hagyma aprítása segít abban, hogy gyorsabban átjárják az ízek a halat.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, paprikát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat.

    4

    Add hozzá a paradicsompürét, és főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paradicsompüré hozzájárul a gazdag, enyhén savanykás alapléhez.

    5

    Tedd bele a halat a serpenyőbe, és öntsd rá a kókusztejet. Sózd, borsozd, és keverd össze. Hagyd főzni 10-15 percig, amíg a hal megpuhul.

    Ne keverd túl erősen a halat, hogy ne törjön szét. Amikor a hal puha, akkor van kész.

    6

    Add hozzá a lime levét és a friss koriandert, majd keverd össze. Főzd még 2 percig.

    A lime frissessége kiemeli a hal ízét, és remekül passzol a kókusztejhez.

    7

    Tálald a Moquecát rizs mellett, és díszítsd friss korianderrel.

    A friss koriander elengedhetetlen, hogy teljes legyen a Moqueca ízélménye.