Moqueca tálalva híg szósszal, halakkal és kókusztejjel

Moqueca híg szósszal

A moqueca egy híres brazil étel, amely a dél-brazíliai államok, különösen Bahia és Espírito Santo konyhájából származik. Az étel jellemzője a kókusztej, a pirospaprika és a friss halak kombinációja. A híg szószban készült változat könnyedebb, de ugyanúgy gazdag ízeket biztosít. A moqueca egy igazán különleges étkezést biztosít, amely bármilyen alkalomra tökéletes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal filé
500 ml Kókusztej
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 db Babérlevél
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Pirospaprika
1 db Lime
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat darabold fel nagyobb szeletekre, sózd és borsozd ízlés szerint.

    Használj friss halat, hogy az étel minél ínycsiklandóbb legyen.

    2

    A paradicsomot és a vöröshagymát vágd fel apróra, a fokhagymát pedig finomra aprítsd.

    A paradicsomot hámozhatod, ha zöldséghámozóval könnyen eltávolítható a héja.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát üvegesre.

    A hagyma pirítása fontos, mert ez adja meg az étel alap ízét.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, pirospaprikát. Főzd a keveréket 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    A paradicsom a szósz hígabbá tételéhez is hozzájárul.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd forrald fel. Ezután add hozzá a haldarabokat és főzd tovább alacsony lángon 15-20 percig.

    A kókusztej és a paradicsom együtt finom, lágy szószt alkot, amely jól illik a halhoz.

    6

    A végén friss lime levével és apróra vágott korianderrel ízesítheted.

    A lime frissítő savanykás íze segít kiemelni a szósz gazdag ízét.