Moqueca tálalva, hal szeletekkel és olívaolajjal

Moqueca olívaolajjal

A moqueca egy híres brazil étel, amely a dél-brazíliai államok, különösen Bahia és Espírito Santo konyhájából származik. Az étel jellemzője a kókusztej, a pirospaprika és a friss halak kombinációja. Az olívaolajjal készült változat gazdag ízvilágot kölcsönöz az ételnek, amely tökéletesen harmonizál a hal és a fűszerek ízével. Az étel egyszerűen elkészíthető, és egy igazán különleges étkezést biztosít, amely bármilyen alkalomra tökéletes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal filé
2 ek. Olívaolaj
400 ml Kókusztej
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Lime
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat darabold fel nagyobb szeletekre, sózd és borsozd ízlés szerint.

    Használj friss halat, hogy az étel minél ínycsiklandóbb legyen.

    2

    A paradicsomot és a vöröshagymát vágd fel apróra, a fokhagymát pedig finomra aprítsd.

    A paradicsomot hámozhatod, ha zöldséghámozóval könnyen eltávolítható a héja.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát üvegesre.

    Az olívaolaj ízesíti a halat, így különösen fontos, hogy ne használj túl sokat.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot és a babérlevelet. Főzd a keveréket 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    Ne keverd túl gyakran, mert a paradicsom könnyen összenyomódhat.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd forrald fel. Ezután add hozzá a haldarabokat és főzd tovább alacsony lángon 15-20 percig.

    Ha a hal túl gyorsan fő, a hús könnyen széteshet, ezért fontos a lassú főzés.

    6

    A végén friss lime levével és apróra vágott korianderrel ízesítheted.

    A koriander friss, citrusos íze tökéletesen illik a kókusztejhez és a halhoz.