Mote Pillo csirkével és szárított gyümölcsökkel, korianderrel tálalva

Mote Pillo

A Mote Pillo egy klasszikus indiai étel, amely gazdag ízvilággal és textúrával rendelkezik. Az étel neve \'mote\', ami \'rizst\' jelent, és alapvetően egy ínycsiklandó rizses étel csirke és szárított gyümölcsök keverékével. A Mote Pillo egyszerű, de nagyszerű, mivel a fűszerek – kömény, koriander és fahéj – egyedi karaktert adnak, míg a szárított gyümölcsök édes ízt hoznak. A friss koriander és citrom frissességet ad, amely még inkább kiemeli a fűszeres ízeket. Ez az étel tökéletes választás családi étkezésekhez és ünnepi alkalmakhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
400 g Főtt csirke
100 g Zöldborsó
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
50 g Szárított gyümölcs (mazsola vagy sárgabarack)
1 tk. Fűszeres só
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 db Citrom
1 csokor Friss koriander a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg a szokásos módon, 1:2 arányban vízben, és tedd félre, amíg a többi hozzávalót elkészíted.

    A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és kemikáliákat, így a rizs tisztább és ragadósabb lesz.

    2

    A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg őket az olajban, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    Ha szeretnéd, a fokhagymát először pici olajban piríthatod meg, hogy még intenzívebb ízt adjon az ételnek.

    3

    Add hozzá a köményt és a koriandert, majd keverd jól össze, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    Ezek a fűszerek egyedi aromát adnak a Mote Pillónak, és elképesztően gazdagítják az étel ízét.

    4

    Tedd bele a főtt csirkét, a zöldborsót és a szárított gyümölcsöket, például mazsolát vagy apróra vágott sárgabarackot. Keverd jól össze, és főzd további 5-7 percig.

    A szárított gyümölcsök édes íze ellensúlyozza a fűszeres és sós rizst, így egyensúlyt adva az ételnek.

    5

    Amikor a rizs teljesen megpuhult, öntsd hozzá a serpenyőben lévő összes hozzávalót, és keverd jól össze.

    Ügyelj arra, hogy a rizs ne ragadjon le az edény aljára. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    6

    Húzd le az edényt a tűzről, és hagyd pihenni egy kicsit, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    Pihentetés után a rizs sokkal gazdagabb és ízesebb lesz.

    7

    Tálald a Mote Pillót friss korianderrel díszítve és friss citromlével meglocsolva.

    A citrom frissessége remekül kiegészíti a fűszeres ízeket, így még élvezetesebbé teszi az ételt.