A padlizsánokat vágd szeletekre, sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy kiengedje a vizet. Ezután töröld le a felesleges nedvességet, és süsd őket forró olajban, amíg enyhén aranybarnák lesznek.
A padlizsánoknak puháknak kell lenniük, de figyelj rá, hogy ne égjenek meg.
A burgonyát hámozd meg, és vágd fel vékony szeletekre. Főzd sós vízben 10-12 percig, amíg félig megpuhul. Tedd félre, hogy lehűljön.
A burgonyát ne főzd túl, mert sütés közben tovább puhábbá válik.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesednek.
A hagymát ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű, hanem csak amíg megpuhul.
Add hozzá a darált húst, és pirítsd addig, amíg minden oldalról barna nem lesz. Ezután add hozzá a paradicsomot, a köményt, a borsot, a cukrot és egy csipet sót, majd főzd további 10-15 percig.
A paradicsomot pürésítheted, hogy a szósz simább legyen.
A tojásokat verd fel a tejföllel, és keverd hozzá a reszelt sajtot.
A tejföl és a sajt adja a moussaka tetejének krémes és ínycsiklandó textúráját.
Egy nagy tűzálló edény aljára tedd a sült padlizsán szeletek felét, majd rétegezd rá a félig megfőtt burgonya szeleteket. Ezután öntsd rá a darált húsos keveréket.
A rétegezés során figyelj arra, hogy a hús egyenletesen eloszoljon.
A tetejére öntsd a tojásos-tejfölös keveréket, majd szórd meg egy kevés reszelt sajttal.
A sajtot nemcsak ízben, hanem a tetejére olvadva is szép ropogós réteget ad.
Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
Tálald melegen, és élvezd az ínycsiklandó moussakát!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.