M’smen marokkói hajtogatott kenyér frissen sütve

M\'smen - Marokkói hajtogatott kenyér

A m’smen egy hagyományos marokkói hajtogatott kenyér, amely Észak-Afrikában, különösen Marokkóban és Algériában népszerű. Ez a réteges, serpenyőben sült kenyér vajjal és olívaolajjal készül, amely gazdag ízt és ropogós külsőt biztosít neki. A m’smen gyakran reggelire vagy uzsonnára fogyasztják mézzel és vajjal, de sós változatban is kiváló sajttal és fűszerekkel. Az egyszerű, de különleges technikával készült kenyér évszázadok óta a marokkói konyha egyik alapvető étele.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Búzaliszt
250 g Durumliszt
5 g
300 ml Langyos víz
50 ml Olívaolaj
50 ml Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, a durumlisztet és a sót.

    A durumliszt adja a kenyérnek a ropogós textúrát.

    2

    Fokozatosan adj hozzá langyos vizet, miközben gyúrod a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz.

    A víz mennyisége függ a liszt minőségétől, ezért fokozatosan adagold.

    3

    Takard le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd pihenni 30 percig.

    A pihentetés lazítja a tésztát, így könnyebb lesz vele dolgozni.

    4

    Oszd a tésztát 8 egyenlő részre, majd formázz belőlük kis golyókat.

    A golyókat takard le fóliával, hogy ne száradjanak ki, amíg a többi golyóval dolgozol.

    5

    Kend meg olívaolajjal a munkafelületet, és nyújts ki egy tésztagolyót vékony, áttetsző lappá.

    Az olívaolaj segít, hogy a tészta ne ragadjon le, és könnyebben nyújtható legyen.

    6

    Kend meg olvasztott vajjal, majd hajtogasd négyszer úgy, hogy egy kis négyzetet kapj.

    A vaj adja a kenyérnek a gazdag ízét és a réteges textúrát. Ügyelj, hogy minden réteget egyenletesen kenj meg.

    7

    Ismételd meg a hajtogatást a többi tésztagolyóval, majd hagyd pihenni további 10 percig.

    A pihentetés segít, hogy a tészta ne húzódjon vissza sütés közben.

    8

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd süsd a m’sment oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna és réteges lesz.

    Ne süsd túl a kenyeret, mert kiszárad.

    9

    Tálald melegen mézzel, vajjal vagy sós változatban sajtokkal és zöldségekkel.

    A frissen sült m'smen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható.