Mungunzá karamellizált cukorral tálalva, kókuszreszelékkel

Mungunzá karamellizált cukorral

A mungunzá egy hagyományos karibi desszert, amely a kukoricadara és kókusz keverékéből készül. Az ételt gyakran készítik édesített tejjel és cukorral, majd karamellizálják, hogy gazdag és finom ízeket érjenek el. A kókusz hozzáadása adja a desszert különleges, gazdag textúráját, míg a karamell a kívánt édességet biztosítja. A mungunzá különösen népszerű a karibi szigetek lakóinál, és egy finom befejezés lehet egy ünnepi étkezésnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kukoricadara
200 g Cukor
800 ml Tej
100 g Kókuszreszelék
1 csipet
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
100 ml Víz
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricadarát keverd össze a vízzel és egy csipet sóval. Főzd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett, amíg a dara megpuhul és sűrűsödik, körülbelül 15-20 percig.

    Ha a kukorica túl sűrűvé válik, egy kevés tejet is hozzáadhatsz, hogy könnyebben dolgozható legyen.

    2

    Közben készíts karamellt: egy serpenyőben hevítsd fel a cukrot, és addig keverd, amíg a cukor teljesen el nem olvad és szép aranybarna karamellizálódik.

    A karamell készítésekor figyelj arra, hogy ne égjen meg a cukor, különben keserű lesz. Ha megégett, kezd el újra.

    3

    Miután a kukoricadara kész, add hozzá a tej felét, a vaníliás cukrot, fahéjat és a citromlevet. Keverd jól össze, hogy egy krémes állagot kapj.

    A citromlé frissítő ízt ad a desszertnek, így ne hagyd ki.

    4

    A karamellizált cukrot öntsd a kész kukoricadara tetejére, és keverd jól össze. Fokozatosan add hozzá a kókuszreszeléket, hogy egyenletesen eloszoljon a keverékben.

    Ha túl sűrű, egy kevés tejet vagy vizet is hozzáadhatsz, hogy könnyebb legyen elkeverni.

    5

    A kész mungunzát tálald melegen, és szórd meg egy kevés kókuszreszelékkel a tetejére, hogy még ízletesebb legyen.

    A tálalás előtt érdemes pár percig pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek.