A kukoricadarát keverd össze a vízzel és egy csipet sóval. Főzd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett, amíg a dara megpuhul és sűrűsödik, körülbelül 15-20 percig.
Ha a kukorica túl sűrűvé válik, egy kevés tejet is hozzáadhatsz, hogy könnyebben dolgozható legyen.
Közben készíts karamellt: egy serpenyőben hevítsd fel a cukrot, és addig keverd, amíg a cukor teljesen el nem olvad és szép aranybarna karamellizálódik.
A karamell készítésekor figyelj arra, hogy ne égjen meg a cukor, különben keserű lesz. Ha megégett, kezd el újra.
Miután a kukoricadara kész, add hozzá a tej felét, a vaníliás cukrot, fahéjat és a citromlevet. Keverd jól össze, hogy egy krémes állagot kapj.
A citromlé frissítő ízt ad a desszertnek, így ne hagyd ki.
A karamellizált cukrot öntsd a kész kukoricadara tetejére, és keverd jól össze. Fokozatosan add hozzá a kókuszreszeléket, hogy egyenletesen eloszoljon a keverékben.
Ha túl sűrű, egy kevés tejet vagy vizet is hozzáadhatsz, hogy könnyebb legyen elkeverni.
A kész mungunzát tálald melegen, és szórd meg egy kevés kókuszreszelékkel a tetejére, hogy még ízletesebb legyen.
A tálalás előtt érdemes pár percig pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.