Frissen sült mustáros-baconös calzone

Mustáros-baconös calzone

A calzone az olasz konyha egyik legismertebb tésztás fogása, amelyet hagyományosan sós töltelékkel készítenek. A mustáros-baconös változat egy izgalmas csavar a klasszikus recepten, amelyet a ropogós bacon és a fűszeres dijoni mustár kombinációja tesz egyedivé. Ez az étel tökéletes választás egy laktató vacsorához vagy egy baráti összejövetelre. A fűszeres mustár kiemeli a bacon ízét, míg a sajtok lágyítják az intenzív aromákat, így egy igazán ízletes és különleges fogást alkotnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Búzaliszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
30 ml Olívaolaj
10 g
5 g Cukor
200 g Bacon
150 g Mozzarella sajt
100 g Cheddar sajt
50 g Dijoni mustár
1 csipet Fekete bors
1 tk. Oregánó
1 tk. Bazsalikom
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálba szitáld bele a búzalisztet, add hozzá a száraz élesztőt, a sót és a cukrot, majd keverd össze.

    A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    Önts hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd kezdd el összegyúrni. Dolgozd ki sima, rugalmas tésztává, majd letakarva keleszd 1 órán keresztül.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet. A lényeg, hogy rugalmas tésztát kapj.

    3

    A bacont vágd apró darabokra és egy serpenyőben pirítsd ropogósra közepes lángon 4-5 perc alatt.

    A bacont papírtörlőre szedd, hogy a felesleges zsírt eltávolítsd.

    4

    A megkelt tésztát oszd két részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra.

    A tésztát egyenletesen nyújtsd, hogy mindenhol azonos vastagságú legyen.

    5

    Az egyik tészta felére kend rá a dijoni mustárt, majd helyezd rá a ropogós bacont, a reszelt mozzarellát és a cheddart.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert akkor nehéz lesz összehajtani a calzonét, és kifolyhat a töltelék.

    6

    Szórd meg oregánóval, bazsalikommal és egy csipet fekete borssal.

    A friss fűszernövények még finomabbá teszik a calzonét.

    7

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd a széleit nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.

    A széleket nedvesítsd be egy kevés vízzel, mielőtt összenyomod, így jobban összetapadnak.

    8

    A tetejét kend meg felvert tojással, és egy villával szúrj néhány lyukat, hogy a gőz távozhasson sütés közben.

    A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez.

    9

    Előmelegített sütőben 200°C-on süsd aranybarnára, kb. 20 perc alatt.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda, és ha szükséges, vedd ki hamarabb a calzonét.