Mustáros csirkés calzone aranybarnára sütve

Mustáros Csirkés Calzone

A mustáros csirkés calzone egy gazdag, krémes változata a klasszikus olasz töltött pizzának. A szaftos, tejszínes-mustáros csirkehús remekül harmonizál az olvadt mozzarellával és a ropogós tésztával. Ez a calzone ideális választás egy laktató vacsorára vagy egy gyors ebédre, amely garantáltan elvarázsolja a mustáros ételek kedvelőit.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 50 perc
1250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
30 ml Olívaolaj
10 g
200 g Csirkemell
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
100 ml Tejszín
2 ek. Mustár
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fekete bors
1 tk. Oregánó
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Add hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ne legyen se túl hideg, se túl forró, mert az befolyásolja az élesztő működését. A kézmeleg a legjobb.

    2

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy óráig, amíg a duplájára nő.

    A tészta keléséhez ideális hely a sütő, amit előzőleg nagyon rövid ideig bekapcsoltál, majd kikapcsoltad. Fontos, hogy ne legyen túl meleg!

    3

    A csirkemellet vágd apró kockákra, a vöröshagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg a hagymát és a csirkét közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz.

    A csirkét pirítsd addig, amíg a leve elpárolog, és szép színt kap. Így finomabb lesz a végeredmény.

    4

    Keverd hozzá a fokhagymát, majd add hozzá a mustárt, a tejszínt, a fekete borsot és az oregánót. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A mustár fajtája befolyásolja az ízt. Használj dijoni mustárt a pikánsabb ízért, vagy édesköményes mustárt a lágyabb ízért.

    5

    A megkelt tésztát oszd két egyforma részre, majd nyújtsd ki kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, majd folytasd a nyújtást.

    6

    A tészta egyik felére kanalazz a mustáros-tejszínes csirkéből, majd szórd rá a reszelt mozzarellát és parmezánt. Hajtsd rá a másik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.

    A széleket alaposan nyomkodd le egy villával is, hogy biztosan zártak legyenek, és a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A calzone tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon.

    A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet is, hogy még szebb színe legyen a calzonénak.

    8

    Helyezd a calzonét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Figyeld a calzonét sütés közben, és ha túl gyorsan barnulna a teteje, takard le alufóliával.

    9

    Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd, hogy a töltelék ne folyjon ki túl forrón.

    A szeleteléshez használj éles kést, hogy ne nyomd össze a tésztát.