Keverd össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Add hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ne legyen se túl hideg, se túl forró, mert az befolyásolja az élesztő működését. A kézmeleg a legjobb.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy óráig, amíg a duplájára nő.
A tészta keléséhez ideális hely a sütő, amit előzőleg nagyon rövid ideig bekapcsoltál, majd kikapcsoltad. Fontos, hogy ne legyen túl meleg!
A csirkemellet vágd apró kockákra, a vöröshagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg a hagymát és a csirkét közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz.
A csirkét pirítsd addig, amíg a leve elpárolog, és szép színt kap. Így finomabb lesz a végeredmény.
Keverd hozzá a fokhagymát, majd add hozzá a mustárt, a tejszínt, a fekete borsot és az oregánót. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A mustár fajtája befolyásolja az ízt. Használj dijoni mustárt a pikánsabb ízért, vagy édesköményes mustárt a lágyabb ízért.
A megkelt tésztát oszd két egyforma részre, majd nyújtsd ki kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, majd folytasd a nyújtást.
A tészta egyik felére kanalazz a mustáros-tejszínes csirkéből, majd szórd rá a reszelt mozzarellát és parmezánt. Hajtsd rá a másik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.
A széleket alaposan nyomkodd le egy villával is, hogy biztosan zártak legyenek, és a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A calzone tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon.
A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet is, hogy még szebb színe legyen a calzonénak.
Helyezd a calzonét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Figyeld a calzonét sütés közben, és ha túl gyorsan barnulna a teteje, takard le alufóliával.
Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd, hogy a töltelék ne folyjon ki túl forrón.
A szeleteléshez használj éles kést, hogy ne nyomd össze a tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.