Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a palacsinta tésztája könnyebb és csomómentesebb legyen.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíztől a palacsinta könnyebb és légiesebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz sima vizet is, de a tészta nem lesz annyira puha.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a liszt jobban megszívja magát, és a palacsinta könnyebben süljön.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, különben a palacsinta ráragad. Használj tapadásmentes serpenyőt a legjobb eredmény érdekében.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ha a palacsinta túl gyorsan sül, vedd lejjebb a lángot. Ha túl lassan, akkor tekerd feljebb.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
A palacsintákat egymásra halmozhatod egy tányéron, de takard le őket, hogy ne száradjanak ki.
A töltelékhez aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd üvegesre.
Ügyelj, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd közepes lángon 8-10 percig, amíg átsül és szépen megpirul.
A húst időnként keverd meg, hogy egyenletesen süljön.
Keverd hozzá a mustárt, a tejfölt és az őrölt fekete borsot, majd főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A mustár mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használhatsz csípős mustárt is, ha szereted a pikáns ízeket.
A kész palacsintákat töltsd meg a mustáros marhahúsos keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert könnyen szétszakadhatnak.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megpiruljon.
Ha nincs sütőtálad, használhatsz alufóliával bélelt tepsit is. A sütési idő a sajt típusától függően változhat, figyelj rá, hogy ne égjen meg.
Tálald forrón, aprított petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényeket is, például snidlinget vagy koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.