Narancslikőr üvegben tálalva

Narancslikőr

A narancslikőr egy különleges és elegáns ital, amely az ünnepi asztalok egyik kedvence. A narancs héjának intenzív aromája és a cukor édessége tökéletes egyensúlyt teremt, míg a vodka biztosítja az ital alapját. Ez a házi likőr nemcsak finom, hanem ajándéknak is ideális, mivel egyszerű elkészíteni, mégis igazán különleges. Tipp: Ha szeretnéd gazdagabbá tenni az ízt, adj hozzá egy kevés vaníliarudat vagy szegfűszeget a narancshéjjal együtt a vodka áztatásához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
3 db Narancs héja
500 ml Vodka
200 g Cukor
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mossuk meg a narancsokat, és hámozzuk meg őket vékonyan, ügyelve arra, hogy csak a narancs héjának narancssárga részét használjuk, a fehér részt ne.

    A fehér rész keserűvé teheti a likőrt, ezért nagyon fontos, hogy csak a narancssárga héjat használd. A legjobb, ha zöldséghámozóval vagy speciális citrus hámozóval dolgozol.

    2

    Tegyük a narancshéjakat egy nagy üvegbe, és öntsük rá a vodkát. Fedjük le az üveget, és hagyjuk állni 7 napig sötét, hűvös helyen. Naponta egyszer rázzuk fel az üveget, hogy az aromák jobban kioldódjanak.

    Minél jobb minőségű vodkát használsz, annál finomabb lesz a likőr. A 7 napos áztatás legalább szükséges, de akár tovább is hagyhatod, hogy még intenzívebb legyen a narancs íze.

    3

    Egy lábosban melegítsük fel a vizet, és keverjük hozzá a cukrot, amíg teljesen feloldódik. Hagyjuk kihűlni a szirupot.

    A szirupot teljesen ki kell hűteni, mielőtt a vodkához kevernéd, különben zavarossá teheti a likőrt.

    4

    Szűrjük le a narancshéjas vodkát egy finom szűrőn, hogy eltávolítsuk a héjakat.

    A szűréshez használhatsz kávéfiltert vagy gézlapot is, hogy biztosan ne maradjanak benne apró darabok.

    5

    Keverjük össze a leszűrt vodkát és a kihűlt cukorszirupot. Alaposan keverjük össze, majd öntsük sterilizált üvegekbe.

    A sterilizáláshoz forrald fel az üvegeket vízben néhány percig, vagy tedd be őket a sütőbe alacsony hőfokon.

    6

    Hagyjuk pihenni a likőrt legalább 2 hétig, hogy az ízek összeérjenek, majd fogyasszuk ízlés szerint.

    A 2 hetes pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a likőr ízei igazán összeérjenek és harmonikusak legyenek. Minél tovább pihen, annál finomabb lesz.