Öntsd az almalevet egy közepes lábasba, és kezdd el közepes lángon melegíteni.
Használj jó minőségű, 100%-os almalevet a legjobb ízhatás érdekében.
Adj hozzá egy fahéjrudat és a friss mentalevelek felét.
A fahéjrúd helyett használhatsz őrölt fahéjat is, de figyelj, hogy ne tegyél túl sokat, mert keserű lehet. A mentaleveleket kissé törd össze, hogy jobban kiengedjék az ízüket.
Lassú tűzön főzd a cidert 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald fel a cidert, mert akkor elveszti az aromáját. Csak lassan melegítsd, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a mézet, a frissen facsart narancslevet és a vaníliakivonatot.
A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például agave szirupot vagy juharszirupot. A narancslevet közvetlenül a hozzáadás előtt facsard ki, hogy a legfrissebb ízek érvényesüljenek.
Szűrd le a cidert egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a fahéjat és a mentadarabokat.
A szűréshez használhatsz tüllzsákot vagy gézlapot is, ha nincs finom szűrőd.
Hűtsd le a cidert, majd öntsd poharakba jégkockákkal.
A cidert hűtőszekrényben tárold, hogy minél tovább friss maradjon. A jégkockákkal tálalva még frissítőbb lesz.
Díszítsd friss mentalevelekkel, és azonnal tálald.
A mentaleveleket óvatosan mosd meg, és szárítsd meg, mielőtt díszíted velük a cidert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.