Narancsos-mentĂĄs cider pohĂĄrban

Narancsos-mentĂĄs cider

A cider az egyik legkedveltebb almĂĄs ital, amely Ă©vszĂĄzadok Ăłta nĂ©pszerƱ. A narancs Ă©s a menta hozzĂĄadĂĄsĂĄval egy kĂŒlönleges, frissĂ­tƑ-melegĂ­tƑ kombinĂĄciĂłt kapunk, amely hidegen Ă©s melegen is Ă©lvezhetƑ. A fahĂ©j mĂ©ly, fƱszeres jegyei jĂłl harmonizĂĄlnak a narancs savanykĂĄs Ă©dessĂ©gĂ©vel Ă©s a menta frissessĂ©gĂ©vel, Ă­gy ez az ital tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy hƱvös Ƒszi estĂ©n vagy akĂĄr egy nyĂĄri dĂ©lutĂĄnra is. Tipp: ha mĂ©g intenzĂ­vebb mentĂĄs Ă­zvilĂĄgra vĂĄgysz, prĂłbĂĄld ki egy kis lime-lĂ©vel Ă©s extra mentalevelekkel!

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
170 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 ml AlmalĂ©
⭕ 100 ml Frissen facsart narancslĂ©
⭕ 10 levĂ©l Friss menta
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 6 db JĂ©gkocka

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd az almalevet egy közepes lĂĄbasba, Ă©s kezdd el közepes lĂĄngon melegĂ­teni.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, 100%-os almalevet a legjobb Ă­zhatĂĄs Ă©rdekĂ©ben.

    2

    Adj hozzå egy fahéjrudat és a friss mentalevelek felét.

    A fahĂ©jrĂșd helyett hasznĂĄlhatsz Ƒrölt fahĂ©jat is, de figyelj, hogy ne tegyĂ©l tĂșl sokat, mert keserƱ lehet. A mentaleveleket kissĂ© törd össze, hogy jobban kiengedjĂ©k az Ă­zĂŒket.

    3

    LassĂș tƱzön fƑzd a cidert 10-15 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ne forrald fel a cidert, mert akkor elveszti az aromåjåt. Csak lassan melegítsd, hogy az ízek szépen összeérjenek.

    4

    Vedd le a tƱzrƑl, majd keverd hozzĂĄ a mĂ©zet, a frissen facsart narancslevet Ă©s a vanĂ­liakivonatot.

    A mĂ©z helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs Ă©desĂ­tƑt is, pĂ©ldĂĄul agave szirupot vagy juharszirupot. A narancslevet közvetlenĂŒl a hozzĂĄadĂĄs elƑtt facsard ki, hogy a legfrissebb Ă­zek Ă©rvĂ©nyesĂŒljenek.

    5

    SzƱrd le a cidert egy finom szƱrƑn keresztĂŒl, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a fahĂ©jat Ă©s a mentadarabokat.

    A szƱrĂ©shez hasznĂĄlhatsz tĂŒllzsĂĄkot vagy gĂ©zlapot is, ha nincs finom szƱrƑd.

    6

    HƱtsd le a cidert, majd öntsd poharakba jégkockåkkal.

    A cidert hƱtƑszekrĂ©nyben tĂĄrold, hogy minĂ©l tovĂĄbb friss maradjon. A jĂ©gkockĂĄkkal tĂĄlalva mĂ©g frissĂ­tƑbb lesz.

    7

    Díszítsd friss mentalevelekkel, és azonnal tålald.

    A mentaleveleket Ăłvatosan mosd meg, Ă©s szĂĄrĂ­tsd meg, mielƑtt dĂ­szĂ­ted velĂŒk a cidert.