Forralj fel 500 ml vizet egy lábosban vagy vízforralóban.
A víz minősége befolyásolja a tea ízét. Használj szűrt vizet a legjobb eredményért.
Vágd félbe a narancsot, és facsard ki a levét. A héjat is vágd kisebb darabokra.
A narancshéjjal óvatosan bánj, mert a fehér része keserű lehet. Próbáld meg csak a külső, színes részt használni.
Tedd a fekete tea filtert, a szegfűszeget, a fahéjrudat és a narancshéjat a forró vízbe.
Használhatsz szálas teát is filter helyett, ebben az esetben szűrővel tálald.
Hagyd ázni 5-7 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ne áztasd túl a teát, mert keserű lehet.
Vedd ki a tea filtert és a fűszereket, majd keverd hozzá a frissen facsart narancslevet.
A narancslevet közvetlenül a tálalás előtt add hozzá, hogy megőrizze a frissességét és a C-vitamin tartalmát.
Adj hozzá mézet ízlés szerint, és jól keverd el.
A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például juharszirupot vagy agavé szirupot.
Öntsd a teát bögrébe, és azonnal fogyaszthatod. Díszítheted egy narancsszelettel a tetején.
Ha édesebben szereted, adhatsz hozzá egy kevés mézet vagy más természetes édesítőt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.