Nasi Goreng marhahĂșssal Ă©s tĂŒkörtojĂĄssal tĂĄlalva

Nasi Goreng MarhahĂșssal

A Nasi Goreng IndonĂ©zia nemzeti Ă©telekĂ©nt ismert, amely a pirĂ­tott rizs egyszerƱsĂ©gĂ©t Ă©s gazdag Ă­zvilĂĄgĂĄt ötvözi. A marhahĂșs hozzĂĄadĂĄsa ezt a klasszikus fogĂĄst mĂ©g laktatĂłbbĂĄ Ă©s kĂŒlönlegesebbĂ© teszi. Az Ă©tel eredete az indonĂ©z konyhĂĄban gyökerezik, ahol a maradĂ©k rizst Ă­zletes fogĂĄssĂĄ alakĂ­tottĂĄk ĂĄt a helyi fƱszerek Ă©s hozzĂĄvalĂłk felhasznĂĄlĂĄsĂĄval. A nasi goreng tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy gyors ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz, amely egzotikus Ă­zeket hoz az asztalra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g FƑtt rizs
⭕ 300 g MarhahĂșs (vĂ©konyra szeletelve)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 1 db Chili paprika
⭕ 4 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Hal szósz
⭕ 3 ek. NövĂ©nyi olaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 10 g KorianderlevĂ©l
⭕ 100 g Savanyított uborka

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az alapanyagokat: a marhahĂșst vĂ©kony csĂ­kokra szeleteld, a vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂ­tsd fel, a zöldhagymĂĄt karikĂĄzd fel, Ă©s vĂĄgd aprĂłra a chilit.

    A marhahĂșst Ă©rdemes fĂ©lig fagyott ĂĄllapotban szeletelni, mert Ă­gy könnyebb vĂ©kony csĂ­kokra vĂĄgni.

    2

    Egy nagy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olajat, Ă©s pirĂ­tsd meg benne a marhahĂșst, amĂ­g aranybarna nem lesz. Tedd fĂ©lre a hĂșst.

    A hĂșst ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑben, mert akkor nem pirul, hanem pĂĄrolĂłdik. InkĂĄbb több rĂ©szletben pirĂ­tsd meg.

    3

    Ugyanabban a serpenyƑben pirĂ­tsd meg a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s chilit, amĂ­g illatosak lesznek.

    Vigyåzz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserƱ lesz az íze.

    4

    Add hozzĂĄ a fƑtt rizst, Ă©s jĂłl keverd össze a hagymĂĄs alapanyagokkal. Öntsd hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt Ă©s a hal szĂłszt, majd sĂłzd Ă©s borsozd Ă­zlĂ©s szerint.

    A legjobb, ha elƑzƑ nap fƑtt rizst hasznĂĄlsz, mert az kevĂ©sbĂ© ragad össze.

    5

    Egy mĂĄsik serpenyƑben sĂŒss tĂŒkörtojĂĄsokat, amelyeket a tĂĄlalĂĄskor a nasi goreng tetejĂ©re helyezel.

    A tökĂ©letes tĂŒkörtojĂĄshoz kevĂ©s zsiradĂ©kon sĂŒsd, Ă©s ne sĂŒsd tĂșl a sĂĄrgĂĄjĂĄt, hogy folyĂłs maradjon.

    6

    Add vissza a marhahĂșst a serpenyƑbe, Ă©s keverd össze a rizzsel. FƑzd tovĂĄbbi 2-3 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ügyelj rĂĄ, hogy a rizs ne legyen tĂșl szĂĄraz. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s szĂłjaszĂłszt vagy vizet, hogy lazĂĄbb legyen.

    7

    TĂĄlald a nasi goreng-et forrĂłn, a tetejĂ©n tĂŒkörtojĂĄssal, friss korianderrel Ă©s savanyĂ­tott uborkĂĄval dĂ­szĂ­tve.

    A savanyított uborka frissességet és savassågot ad az ételnek, ami jól kiegészíti a gazdag ízeket.