A rizst öblítsd le alaposan, majd egy fazékban add hozzá a víz és a kókusztej keverékét. Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg megpuhul.
A kókusztej és a víz arányát ízlés szerint változtathatod. A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a rizsnek.
A tojásokat főzd keményre, majd hámozd meg őket és tedd félre.
A tökéletes kemény tojásnak szilárd a fehérjéje, de a sárgája nem túl száraz. Főzd őket 8-10 percig.
A tintahalat vágd kisebb szeletekre, és a chili paprikát is vágd fel apróra.
A tintahal gyorsan átsül, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, különben kemény lesz.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg a felaprított fokhagymát és chili paprikát. Amikor illatosak, add hozzá a tintahalat, és pirítsd meg gyorsan.
A fokhagyma és chili keveréke csodálatosan gazdagíthatja a tintahal ízét, próbáld ne túl sokáig pirítani, hogy a tintahal ne keményedjen meg.
Add hozzá a sambalt, és keverd jól össze. Hagyj egy kicsit főzni, hogy a tintahal íze jól összekeveredjen a samballal.
A sambal édes és csípős egyben, tehát ízlés szerint módosíthatod a mennyiségét. Ha nem szereted túl csípősen, kevesebb sambalt adj hozzá.
Tálald a kókuszos rizst egy tányérra, tedd mellé a sambalos tintahalat, a főtt tojásokat és a sült kacsa bőrt. Díszítsd korianderrel.
A koriander friss, citrusos íze igazán feldobja az ételt és színesebbé teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.