Nasi lemak sambal tintahallal, sült kacsa bőrrel és főtt tojással tálalva

Nasi lemak sambal tintahallal

A Nasi lemak egy klasszikus indonéz étel, amely a kókuszos rizst és a különböző fűszeres hozzávalókat ötvözi. A sambal tintahallal készült változata az étel új, friss ízvilágot ad, ahol a tengeri étel és a fűszerek tökéletes harmóniában egyesülnek. Az étel eredete Malájziába nyúlik vissza, és az egyik legnépszerűbb étel az indonéz és maláj konyhákban. A Nasi lemak tradicionálisan reggeliként is tálalható, de este is remek választás egy kiadós vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
400 ml Kókusztej
300 ml Víz
100 g Sült kacsa bőr
2 ek. Sambal
200 g Tintahal
3 gerezd Fokhagyma
1 db Chili paprika
10 g Friss koriander
2 db Tojás
2 ek. Kukorica olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le alaposan, majd egy fazékban add hozzá a víz és a kókusztej keverékét. Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A kókusztej és a víz arányát ízlés szerint változtathatod. A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a rizsnek.

    2

    A tojásokat főzd keményre, majd hámozd meg őket és tedd félre.

    A tökéletes kemény tojásnak szilárd a fehérjéje, de a sárgája nem túl száraz. Főzd őket 8-10 percig.

    3

    A tintahalat vágd kisebb szeletekre, és a chili paprikát is vágd fel apróra.

    A tintahal gyorsan átsül, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, különben kemény lesz.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg a felaprított fokhagymát és chili paprikát. Amikor illatosak, add hozzá a tintahalat, és pirítsd meg gyorsan.

    A fokhagyma és chili keveréke csodálatosan gazdagíthatja a tintahal ízét, próbáld ne túl sokáig pirítani, hogy a tintahal ne keményedjen meg.

    5

    Add hozzá a sambalt, és keverd jól össze. Hagyj egy kicsit főzni, hogy a tintahal íze jól összekeveredjen a samballal.

    A sambal édes és csípős egyben, tehát ízlés szerint módosíthatod a mennyiségét. Ha nem szereted túl csípősen, kevesebb sambalt adj hozzá.

    6

    Tálald a kókuszos rizst egy tányérra, tedd mellé a sambalos tintahalat, a főtt tojásokat és a sült kacsa bőrt. Díszítsd korianderrel.

    A koriander friss, citrusos íze igazán feldobja az ételt és színesebbé teszi.