Nasi lemak tofuval, gazdag maláj étel szójaszószos ananásszal és tojással

Nasi lemak tofuval

A nasi lemak egy hagyományos maláj étel, amely rizst kókusztejben főznek, és gyakran tojással, halakkal, vagy tofukockákkal tálalják. A nasi lemak tofuval egy vegetáriánus változata, amelyben a tofu fűszeres, szójaszószos ananászt és friss zöldségeket kombinál. Ez az étel gazdag ízvilággal rendelkezik, és kiváló választás reggelire vagy főétkezésre. A nasi lemak étel egy olyan alap, amely jól illik mindenfajta fűszerhez és friss hozzávalóhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Jázmin rizs
200 ml Kókusztej
200 g Tofu
2 db Főtt tojás
50 g Szárított ananász
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
1 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Tamarind paszta
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy lábasba. Add hozzá a kókusztejet és 300 ml vizet. Sózd, majd forrald fel.

    A rizst mindig alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és jobban pelyhes legyen.

    2

    Csökkentsd a hőt, és fedő alatt főzd a rizst 15-20 percig, amíg megpuhul és az összes folyadék felszívódik.

    A rizst sose keverd a főzés közben, mert az megakadályozza, hogy pelyhes maradjon.

    3

    A tofut vágd kockákra, majd egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A tofu extra ropogós lesz, ha előtte egy papírtörlőn felitatod róla a felesleges nedvességet.

    4

    A fokhagymát zúzd össze, és egy másik serpenyőben pirítsd meg egy kis olívaolajon, amíg illatos lesz. Add hozzá a tamarind pasztát és a szójaszószt.

    A fokhagymát mindig alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem kellemesen karamellizálódjon.

    5

    A szárított ananászt add hozzá a szójaszószos keverékhez, és főzd még 5-7 percig, amíg az ananász megpuhul és az ízek összeérnek.

    A szárított ananász gazdag ízt ad az ételnek, de ha nincs kéznél, használhatsz frisset is, ha az édesebb.

    6

    A főtt tojásokat vágd félbe, és szórd meg egy kis sóval és borssal.

    A tojások frissessége kulcsfontosságú – a frissen főtt tojás a legfinomabb!

    7

    A kész rizst tálald egy tányéron. Tedd rá a tofu kockákat, a szójaszószos ananászt, és a főtt tojásokat. Szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag nemcsak ízt ad, hanem ropogós textúrát is, ami jól illik a krémes rizshez.