A csirkecomb filét vágd kis, falatnyi darabokra, kb. 2-3 cm-es kockákra. Az újhagymát is daraboljuk fel kb. 4 cm-es darabokra.
A csirkecomb finomabb és szaftosabb, mint a csirkemell, mivel több zsírt tartalmaz, így ideális a yakitorihoz.
Készítsd el a yakitori mártást: egy tálban keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot és sake-t. Keverd jól össze, amíg a cukor feloldódik.
Ha szeretnéd, hogy a szósz kicsit sűrűbb legyen, forrald fel 1-2 percig, amíg enyhén besűrűsödik.
Egy bambusznyárra húzz fel egy darab csirkét, majd egy darab újhagymát, ezt ismételd meg, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.
Ha a bambusznyárakat előzőleg beáztatod vízbe, elkerülheted, hogy megégjenek a sütés során.
Egy serpenyőben vagy grillen melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a nyársakat. Sütés közben locsold meg őket a mártással, hogy az ízek jobban átjárják a csirkét.
Ha grillen sütöd, akkor közepes hőmérsékleten süsd a nyársakat, így nem fognak megégni a szósz miatt.
Grillezd a nyársakat kb. 4-5 percig, amíg a csirke átsül és szép aranybarna lesz. Fordítsd meg őket, és süsd tovább, miközben folyamatosan locsolod a mártással.
Ne süsd túl a csirkét, mert a hús száraz lehet. Az ideális állag, amikor a csirke puha, de nem nyers.
A megsült nyársakat tálald az asztalon, és szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag extra ropogósságot ad, és fokozza az étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.