Negima yakitori - csirke és újhagyma nyársak grillezve

Negima yakitori - csirke és újhagyma

A yakitori Japán egyik legismertebb és legkedveltebb ételének számít. A negima yakitori egy különleges változata, melyben csirkecomb és újhagyma váltakozik a nyársra húzva. Az étel gyökerei a japán utcai éttermekben találhatók, ahol a friss, fűszeres ízek és a grillen való sütés miatt olyan népszerűvé vált. Az újhagyma és a csirke tökéletes harmóniát alkotnak, míg a szójaszósz és mirin alapú mártás gazdagítja a füstös ízeket. A yakitori egy szórakoztató étkezési forma, amely tökéletes társasági eseményekhez, grillezésekhez vagy egyszerű vacsorákhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 3
500 g Csirkecomb filé
4 db Újhagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 ek. Sake
1 ek. Szezámmag
1 ek. Olaj
6 db Bambusznyárs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecomb filét vágd kis, falatnyi darabokra, kb. 2-3 cm-es kockákra. Az újhagymát is daraboljuk fel kb. 4 cm-es darabokra.

    A csirkecomb finomabb és szaftosabb, mint a csirkemell, mivel több zsírt tartalmaz, így ideális a yakitorihoz.

    2

    Készítsd el a yakitori mártást: egy tálban keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot és sake-t. Keverd jól össze, amíg a cukor feloldódik.

    Ha szeretnéd, hogy a szósz kicsit sűrűbb legyen, forrald fel 1-2 percig, amíg enyhén besűrűsödik.

    3

    Egy bambusznyárra húzz fel egy darab csirkét, majd egy darab újhagymát, ezt ismételd meg, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.

    Ha a bambusznyárakat előzőleg beáztatod vízbe, elkerülheted, hogy megégjenek a sütés során.

    4

    Egy serpenyőben vagy grillen melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a nyársakat. Sütés közben locsold meg őket a mártással, hogy az ízek jobban átjárják a csirkét.

    Ha grillen sütöd, akkor közepes hőmérsékleten süsd a nyársakat, így nem fognak megégni a szósz miatt.

    5

    Grillezd a nyársakat kb. 4-5 percig, amíg a csirke átsül és szép aranybarna lesz. Fordítsd meg őket, és süsd tovább, miközben folyamatosan locsolod a mártással.

    Ne süsd túl a csirkét, mert a hús száraz lehet. Az ideális állag, amikor a csirke puha, de nem nyers.

    6

    A megsült nyársakat tálald az asztalon, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag extra ropogósságot ad, és fokozza az étel ízét.