A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Add hozzá 300 ml vizet, és főzd meg a rizst egy rizsfőzőben vagy lábasban, amíg teljesen megpuhul.
A rizs öblítése segít abban, hogy a rizs jobban ragadjon, és ne legyen túl kemikáliás íze.
Amíg a rizs fő, készítsd el a sushi ecetet: keverd össze a sushi ecetet, cukrot és sót egy kis edényben, majd tedd fel alacsony hőfokon, hogy a cukor és só feloldódjon.
Ne forrald az ecetet, csak melegítsd fel, hogy feloldódjanak benne az összetevők.
Amikor a rizs elkészült, hagyd kicsit hűlni, majd add hozzá a kész ecetkeveréket, és alaposan keverd el. A rizst óvatosan, hogy ne törjenek a szemek, de jól bele tudjon szívni minden ízt.
Hagyjuk, hogy a rizs teljesen kihűljön, mielőtt felhasználjuk, mert melegen nehéz vele dolgozni.
Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magot, majd vékony szeletekre vágd fel. A sushi halat (pl. tonhalat vagy lazacot) szintén vékony szeletekre vágd.
Az avokádót érdemes frissen vágni, hogy megőrízze az ízét és szép zöld színét.
A kezünkkel vagy egy kanál segítségével formálj kis gombócokat a rizsből, majd azokat enyhén megnyomva alakítsd ki a nigiri formát, ami egy kis téglalap alakú rizsdarabkát jelent.
Ha a rizs ragad, nedvesítsd meg a kezed egy kis vízzel, hogy könnyebben dolgozhass vele.
A kész nigiri rizs tetejére helyezd el az avokádó és a hal szeleteit. Egy kis wasabit is tehetsz a hal alá, ha szereted a pikáns ízeket.
A wasabit csak kis mennyiségben használj, mert erős íze van, és könnyen elnyomhatja a hal és az avokádó friss ízét.
Tálald a kész nigirit egy kis wasabival és szójaszósszal, hogy ízesíteni tudd. Friss és ínycsiklandó étel, ami tökéletes választás egy könnyed vacsorához vagy étkezéshez.
A szójaszósz ne legyen túl sós, hogy ne árnyékolja el a sushi többi ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.