Nigiri garnélával tálalva, friss garnélarák szeletekkel és wasabival

Nigiri garnélával

A nigiri egy hagyományos japán étel, amely az egyik legnépszerűbb sushi típus. Az ételt rizsből, friss tengeri ételekből és néha wasabiból készítik. A garnélás nigiri különösen népszerű, mert a garnéla édes és puha, ami tökéletesen illik a sós sushi rizshez. A nigiri az egyik legismertebb étel Japánban, és az étkezések fontos része, mivel könnyedén étkezhetünk vele, miközben élvezzük a friss tengeri ételek és a rizs egyesítését.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Sushi rizs
10 db Friss garnélarák
2 ek. Rizsbor
2 ek. Sushi ecet
1 ek. Cukor
1 tk.
1 tk. Wasabi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Főzd meg a rizst a csomagolás utasítása szerint.

    A sushi rizs öblítése fontos, mivel így eltávolítod a fölösleges kemikáliákat, és a rizs nem lesz ragacsos főzés közben.

    2

    Miután a rizs elkészült, keverd össze a sushi ecetet, cukrot és sót egy kis tálban, majd öntsd a rizsre, és alaposan keverd el.

    A rizs ízesítésénél ügyelj arra, hogy a rizs meleg legyen, amikor hozzáadod az ecetet, így könnyebben felszívja az ízesítőt.

    3

    A garnélákat hámozd meg, majd a hátukon készíts egy kis bemetszést, hogy eltávolíthasd a bélcsatornát. A garnélákat főzd meg egy serpenyőben forró vízben 2-3 percig, amíg rózsaszínűek lesznek.

    A garnélát ne főzd túl, mert akkor kemény lesz. Ha túl gyorsan megfő, puha és omlós marad.

    4

    A rizsből formázz kis pici gombócokat, és nyomd őket össze, hogy kompakt, de ne túl szoros legyen.

    A rizs gombócok formázásakor ügyelj arra, hogy ne túl szorosra nyomd, mert a sushi állaga megsínyli.

    5

    Minden gombóc rizs tetejére tegyél egy szelet garnélát. Az étkezéshez kis adag wasabit kínálhatsz mellé.

    A wasabit óvatosan használd, mert elég erős, így mindig a személyes ízlésnek megfelelő mennyiséget adagolj.

    6

    A kész nigirit tálald friss szójaszósszal, ha szeretnéd, és élvezd ezt az egyszerű, de ínycsiklandó ételt!

    A szójaszósz különleges umami ízt ad a nigirinak, így kiegészíti a garnéla frissességét és a rizs ízét.