Nutellás torta pirított mogyoróval díszítve

Nutellás torta

A Nutellás torta egy igazi ínycsiklandó desszert, amely a Nutella krémes édességét és a mogyoró ropogósságát ötvözi. Ez a torta tökéletes választás születésnapokra, családi összejövetelekre vagy bármilyen különleges alkalomra. Az eredeti recept az olasz konyha inspirációjából származik, ahol a mogyorókrémes desszertek nagy népszerűségnek örvendenek. Tipp: Ha még különlegesebb ízhatást szeretnél, adj a Nutellás krémhez egy csipetnyi tengeri sót vagy vaníliakivonatot!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 db Piskótalap
300 g Nutella
300 ml Tejszín
100 g Cukor
15 g Zselatin
50 ml Víz
50 g Pirított mogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zselatint áztasd be a vízbe, majd alacsony lángon melegítsd fel, amíg teljesen feloldódik.

    Ügyelj arra, hogy a zselatin ne forrjon, mert akkor elveszíti a zselésítő képességét.

    2

    A tejszínt verd kemény habbá a cukorral egy nagy keverőtálban.

    A tejszín legyen nagyon hideg, és a tál is, amiben felvered, így könnyebben keményedik meg.

    3

    Óvatosan keverd a Nutellát a tejszínhabba, hogy egységes állagot kapj.

    A Nutellát meglangyosíthatod, hogy könnyebben keverhető legyen, de ne legyen túl folyós, mert akkor összeesik a tejszínhab.

    4

    Add hozzá a feloldott zselatint a Nutellás krémhez, és alaposan keverd össze.

    A zselatint hagyd kicsit hűlni, mielőtt a krémhez adod, de ne dermedjen meg.

    5

    Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és öntsd rá a Nutellás krémet. Simítsd el a tetejét egyenletesen.

    Ha nincs tortaformád, használhatsz egy magas falú edényt is.

    6

    Tedd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a krém megszilárduljon.

    A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd a tortát.

    7

    A torta megszilárdulása után vedd ki a formából, és díszítsd a tetejét pirított mogyoróval vagy olvasztott csokoládéval. Tálald hűtve.

    A tortát könnyebben ki tudod venni a formából, ha a formát rövid időre meleg vízbe mártod.