A daikont hámozd meg és vágd vékony szeletekre, majd tedd félre.
A daikon a főzés során sok vizet ereszt, így érdemes kicsit elnyomni, hogy gyorsabban főjön.
A tofu-t vágd kockákra, és tedd félre. A ganmodokit (tofu golyókat) tedd félre szintén.
A ganmodoki helyettesíthető más típusú tofu golyóval, ha nem található az adott piacon.
Egy nagy lábasban hozd forrásba a zöldség alaplét, kombu algalevelet és szójaszószt, majd add hozzá a mirint. Főzd alacsony lángon 5-10 percig.
A kombu algalevél gazdag ízt ad a levesnek, így ne hagyd ki a főzésből.
A forró leveshez add hozzá a daikon szeleteket, tofu kockákat és ganmodokit. Főzd őket 15-20 percig, amíg megpuhulnak.
A ganmodoki tojás nélküli tofu golyók, és más típusú tofuval is helyettesíthetők.
A kész Oden-t tálald, friss korianderrel díszítve.
A koriander friss íze kiemeli a leves gazdag, umami ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.