Oden ganmodokival, tofuval és daikonnal tálalva friss korianderrel

Oden ganmodokival

Oden egy tradicionális japán étel, amelyet télen gyakran fogyasztanak, mivel gazdag, meleg és tápláló. Az étel különböző hozzávalókat tartalmaz, mint a tofu, daikon (japán retek), tojás nélküli tofu golyók (ganmodoki), és különféle zöldségek, amelyek mind egy gazdag, fűszeres levesben főnek. Az Oden különböző változatai léteznek, és minden családnak megvan a saját egyedi receptje. A ganmodoki hozzáadása a tofugolyók egyik népszerű verziója, és gazdag, laktató ételt ad a vegetáriánusoknak is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Daikon (japán retek)
200 g Tofu
100 g Ganmodoki (tojás nélküli tofu golyók)
1 db Kombu algalevél
500 ml Zöldség alaplé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 csipet Sószóró
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A daikont hámozd meg és vágd vékony szeletekre, majd tedd félre.

    A daikon a főzés során sok vizet ereszt, így érdemes kicsit elnyomni, hogy gyorsabban főjön.

    2

    A tofu-t vágd kockákra, és tedd félre. A ganmodokit (tofu golyókat) tedd félre szintén.

    A ganmodoki helyettesíthető más típusú tofu golyóval, ha nem található az adott piacon.

    3

    Egy nagy lábasban hozd forrásba a zöldség alaplét, kombu algalevelet és szójaszószt, majd add hozzá a mirint. Főzd alacsony lángon 5-10 percig.

    A kombu algalevél gazdag ízt ad a levesnek, így ne hagyd ki a főzésből.

    4

    A forró leveshez add hozzá a daikon szeleteket, tofu kockákat és ganmodokit. Főzd őket 15-20 percig, amíg megpuhulnak.

    A ganmodoki tojás nélküli tofu golyók, és más típusú tofuval is helyettesíthetők.

    5

    A kész Oden-t tálald, friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze kiemeli a leves gazdag, umami ízét.