Okonomiyaki csicseriborsóval, egyenletesen sütve, friss káposztával és csicseriborsóval tálalva

Okonomiyaki csicseriborsóval

Az Okonomiyaki a japán konyha egyik legismertebb étele, amelyet sokféleképpen készítenek. A csicseriborsós változat egy friss, egészséges alternatívát kínál, amely remekül passzol a káposztához és a tojásos tésztához. A csicseriborsó gazdag fehérjében és rostokban, így nemcsak ízletes, de tápláló is. A tartármártás és a csicseriborsó együtt egy krémes és gazdag ízharmóniát ad a fogásnak. Tökéletes választás, ha valami gyorsan elkészíthetőt keresel, de mégis különlegeset.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Liszt
150 g Fehér káposzta
2 db Tojás
100 ml Víz
1 ek. Sütőpor
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Olaj
3 ek. Tartármártás
100 g Főtt csicseriborsó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy finomra vágod a káposztát, és a csicseriborsót villával enyhén összetöröd. A csicseriborsó ne legyen teljesen pépes, inkább maradjanak kisebb darabok.

    A csicseriborsó extra fehérjét ad az okonomiyakinak, és remekül passzol a káposztához.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a vizet és a szójaszószt. A tésztának lágy, de nem túl folyós állagúnak kell lennie.

    A tészta állagának úgy kell kinéznie, hogy könnyen formálható legyen, de ne legyen túl híg, hogy a csicseriborsó is jól belekeveredjen.

    3

    Verd fel a tojásokat, és add hozzá a tésztához. Jól keverd el, hogy minden összetevő összeérjen.

    A tojások segítenek abban, hogy a tészta ne legyen túl száraz, és jól összetartja a többi hozzávalót.

    4

    Most add hozzá az apróra vágott káposztát és a csicseriborsót, majd keverd bele alaposan.

    A csicseriborsót ne keverd túl, hogy megmaradjon a textúrája. A káposzta finoman össze fog sülni a tésztával.

    5

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat. Öntsd a tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen simítsd el, hogy kerek formát kapj.

    Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe, mert így nem fog egyenletesen átsülni.

    6

    Süsd a tésztát 5-7 percig, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára.

    Használj egy lapátot vagy spatulát a tészta megfordításához, hogy ne törjön el.

    7

    Amikor kész, tedd ki a tányérra, és öntsd rá a tartármártást.

    A csicseriborsó és a tartármártás együtt finom, krémes ízt adnak a fogásnak.