Olluquito charquival, gazdag húsos étel ollucóval és friss korianderrel tálalva

Olluquito charquival

Az Olluquito charquival egy tradicionális perui étel, amely a gazdag perui konyha ízeit tükrözi. Az olluco, egy gumós zöldség, amely az Andokban honos, a helyi ételek alapvető része. A charqui (szárított hús) hozzáadása különleges ízt ad az ételnek, és a keverék tökéletes harmóniát alkot a fűszerekkel és a zöldségekkel. Az Olluquito charquival az egyik legkedveltebb perui étel, amit gyakran fogyasztanak ünnepi alkalmakkor, vagy hétköznapi étkezésként is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Olluco (friss vagy fagyasztott)
150 g Szárított hús (charqui)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 ek. Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított húst először áztasd be egy tál vízbe körülbelül 30 percre, hogy megpuhuljon, majd vágd kisebb darabokra.

    A szárított hús áztatása segít abban, hogy visszanyerje a puhaságát, és jobban felszívja a fűszereket.

    2

    A hagymát és fokhagymát hámozd meg, és vágd apróra. A koriandert is finomra apríthatod.

    A friss koriander nemcsak ízt ad, hanem frissességet is, ezért ne hagyd ki belőle!

    3

    A szárított húst, hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, egy kevés olajon pirítsd meg közepes lángon. Keverd gyakran, hogy ne égjen meg.

    A szárított hús pirítása segít abban, hogy a hús íze jobban előtérbe kerüljön, és ropogósabbá váljon.

    4

    Az ollucót vágd kis darabokra, majd add hozzá a serpenyőbe a hús és a fűszerek mellé. Keverd jól össze.

    Az olluco egy különleges gumós zöldség, amit ha frissen nem találsz, fagyasztott változatban is megvásárolhatsz.

    5

    Adj hozzá a fűszerpaprikát, koriandert, sót és borsot, majd öntsd fel vízzel. Főzd 15-20 percig, amíg az olluco megpuhul.

    A főzés közben a víz egy része elpárologhat, ha szükséges, pótold egy kis vízzel, hogy ne legyen száraz.

    6

    Miután a zöldségek és a hús megpuhultak, tálald melegen. Az étel ízesítését friss korianderrel és egy csipetnyi sóval is fokozhatod.

    Az ételt tálalás előtt egy kevés friss lime levével is meg lehet locsolni, hogy frissebb ízt adjon.