A szárított húst először áztasd be egy tál vízbe körülbelül 30 percre, hogy megpuhuljon, majd vágd kisebb darabokra.
A szárított hús áztatása segít abban, hogy visszanyerje a puhaságát, és jobban felszívja a fűszereket.
A hagymát és fokhagymát hámozd meg, és vágd apróra. A koriandert is finomra apríthatod.
A friss koriander nemcsak ízt ad, hanem frissességet is, ezért ne hagyd ki belőle!
A szárított húst, hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, egy kevés olajon pirítsd meg közepes lángon. Keverd gyakran, hogy ne égjen meg.
A szárított hús pirítása segít abban, hogy a hús íze jobban előtérbe kerüljön, és ropogósabbá váljon.
Az ollucót vágd kis darabokra, majd add hozzá a serpenyőbe a hús és a fűszerek mellé. Keverd jól össze.
Az olluco egy különleges gumós zöldség, amit ha frissen nem találsz, fagyasztott változatban is megvásárolhatsz.
Adj hozzá a fűszerpaprikát, koriandert, sót és borsot, majd öntsd fel vízzel. Főzd 15-20 percig, amíg az olluco megpuhul.
A főzés közben a víz egy része elpárologhat, ha szükséges, pótold egy kis vízzel, hogy ne legyen száraz.
Miután a zöldségek és a hús megpuhultak, tálald melegen. Az étel ízesítését friss korianderrel és egy csipetnyi sóval is fokozhatod.
Az ételt tálalás előtt egy kevés friss lime levével is meg lehet locsolni, hogy frissebb ízt adjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.