Olluquito rizzsel tálalva, friss petrezselyemmel díszítve

Olluquito rizzsel

Az Olluquito rizzsel a perui konyha egyik alapételének számít, amely évszázadok óta része az andoki vidéki étkezéseknek. Az olluquito, mely az andoki hegyvidék zöldsége, hasonló a burgonyához, de egyedülálló textúrája és íze van, ami a rizs mellett igazán különlegessé teszi. Képzeld el, ahogy az olluquito sülés közben karamellizálódik, és a rizs ínycsiklandóan fűszeres aromát áraszt. Az étel tökéletes választás egy hangulatos vacsorához, amikor egy kis dél-amerikai ízvilágot szeretnél becsempészni az asztalra. Ha valami extrát szeretnél, próbáld meg egy kis lime-lal és avokádóval tálalni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Olluquito
200 g Rizs
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 ek. Olaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át hideg vízben, majd tedd fel főni egy fazékban annyi vízben, hogy ellepje. Sózd meg, és főzd meg közepes lángon, amíg a víz el nem párolog és a rizs meg nem puhul.

    A rizst mindig öblítsd át először, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a felesleges kemikáliákat!

    2

    Míg a rizs fő, vágd apróra a hagymát és a fokhagymát. A paprikát szeleteld fel vékony csíkokra.

    A paprika és a hagyma finomra vágása segít abban, hogy az étel egyenletesebben ízesüljön.

    3

    Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, és kezdd el pirítani a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesednek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet, és keserű lesz az íze.

    4

    Add hozzá a paprikát és folytasd a pirítást még néhány percig, amíg a paprika megpuhul.

    A paprika puha állapota segít abban, hogy az étel gazdagabb ízű legyen.

    5

    Miután a rizs elkészült, add hozzá az olluquitót a serpenyőbe. Ha friss olluquito nem áll rendelkezésre, akkor használhatsz konzervet is.

    Az olluquito egy hagyományos dél-amerikai zöldség, amely a burgonyára hasonlít, de a textúrája kissé más.

    6

    Keverd össze az olluquitót és a rizst a serpenyőben, adj hozzá borsot és sót ízlés szerint, majd főzd még egy pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Az olluquito hamar megpuhul, ne főzd túl, hogy ne veszítse el a frissességét.

    7

    Tálald a kész ételt friss petrezselyemmel megszórva, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    A petrezselyem frissessége és színe nagyszerűen kiemeli az étel ízét és megjelenését.