Omurice curry, szaftos curry rizs és puha omlett

Omurice curry

Az omurice curry egy népszerű japán étel, amely az omurice, egy rizses étel és a curry kombinációja. Az étel a japán konyha klasszikusa, és az egyszerű, de ínycsiklandó ízvilága miatt gyorsan kedvenc lett. A curry és omlett párosítás különleges textúrát ad, miközben a szaftos rizs a legjobb módja a főétkezés befejezésének. Az omurice curry hagyományosan egy gyors étkezés, de a gazdag ízek miatt bármilyen alkalomra tökéletes.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
200 g Csirke (mell)
1 db Vöröshagyma
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
100 g Káposzta
4 db Tojás
2 ek. Curry por
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Vaj
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a szokásos módon, és tedd félre. A csirkét, a sárgarépát, a káposztát és a hagymát apró kockákra vágd fel.

    A rizst előzőleg is elkészítheted, hogy könnyebben haladhass a többi lépéssel.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd pirítsd meg a csirkehúst, amíg meg nem puhul. Add hozzá a sárgarépát, hagymát és a káposztát, és pirítsd őket még 3-4 percig.

    A csirke előkészítésekor ügyelj arra, hogy ne száradjon ki, hanem maradjon szaftos.

    3

    Add hozzá a főtt rizst és a zöldborsót a serpenyőhöz, majd öntsd rá a curry port és a szójaszószt. Keverd jól össze, és pirítsd egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha erősebb curry ízt szeretnél, növeld a curry por mennyiségét. Figyelj arra, hogy ne legyen túl száraz, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    4

    A tojásokat verd fel, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat. Öntsd bele a tojásokat, és süsd meg, hogy egy nagy, ovális omlettet kapj.

    A tojást ne süsd túl, hogy puha és selymes maradjon. Az omlettet ügyesen fordítsd meg, hogy ne törjön el.

    5

    A kész curry rizst tálald egy tányérra, és helyezd rá az omlettet. Kínáld frissen és melegen.

    Ha szereted, egy kis extra szójaszósz vagy chili is illik hozzá, hogy még pikánsabbá tedd.