Omurice tál citrommal, omlettel és petrezselyemmel tálalva

Omurice tál citrom

Az omurice egy népszerű japán étel, amely egyszerű, de ínycsiklandó módon ötvözi a rizst és az omlettet. A tradicionális omurice rizst, csirkét és különböző fűszereket tartalmaz, és gyakran a legjobb japán éttermekben is megtalálható. Az omurice tál citrommal egy friss, tavaszi változata ennek az ételnek, amely a citrom frissességét adja hozzá a gazdag ízekhez. Ez az étel ideális választás egy könnyed étkezéshez vagy egy különleges vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizs
2 db Tojás
100 g Csirkemell
1 db Hagyma
3 ek. Ketchup
1 ek. Olívaolaj
1 db Citrom
0.5 tk. Bors
1 tk.
2 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg előre, és hagyd kihűlni, hogy könnyebben keveredjen a többi hozzávalóval.

    A rizs ne legyen túl ragadós, mivel a könnyű, levegős állagú rizs segíti az omurice állagát.

    2

    A csirkemellet apró kockákra vágd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon, amíg átsül.

    A csirkemellet ne süsd túl, hogy ne legyen száraz. Amikor már átsült, vedd le a tűzről.

    3

    A hagymát finomra vágd, és egy serpenyőben pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma nem éghet meg, mert akkor keserűvé válik, így folyamatosan keverd.

    4

    Miután a hagyma megpirult, add hozzá a csirkét és a rizst, majd keverd össze.

    A rizst jól keverd el, hogy minden egyes szem átvegye a fűszereket.

    5

    Add hozzá a ketchupot, a sót és a borsot, majd főzd egy kicsit, amíg a rizs jól átveszi a szószt.

    A ketchup adja a jellegzetes omurice ízt, de ha szeretnéd, csökkentheted a mennyiségét.

    6

    Egy serpenyőben olvassz meg egy kis vajat, és verj fel 2 tojást. A felvert tojást öntsd a serpenyőbe, és lassú tűzön süsd meg.

    Ne süsd túl a tojást, mert így nem lesz elég puha és szaftos. Az omlettet inkább lágyan hagyd.

    7

    Amikor a tojás megsült, tedd a rizses keveréket a tojás közepére, és hajtsd össze az omlettet.

    A tojás hajtogatásakor ügyelj arra, hogy ne szakadjon szét. Ha szükséges, segíts egy spatulával.

    8

    Tálald a kész omurice-ot egy tányéron, és díszítsd egy szelet citrommal és petrezselyemmel.

    A citrom frissességet ad, és kiemeli az étel ízét, a petrezselyem pedig szép színt ad a tálalásnak.