Omurice tál uborkával tálalva

Omurice tál uborka

Az omurice egy japán étel, amely a rizs és a tojás kombinációján alapul. A japánok szeretik különféle módon elkészíteni, de az alapja mindig ugyanaz: egy finom, tojással bevont rizs. Ezt az ételt gyakran tálalják friss zöldségekkel, például uborkával, hogy friss és roppanós kiegészítést adjanak hozzá. Az omurice étel története a második világháborúra nyúlik vissza, amikor nyugati éttermekben népszerűvé vált. Az omurice a japán konyha egyik klasszikus étkezése, amit reggelire vagy ebédre is bátran fogyaszthatunk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Rizs
200 g Csirkehús
3 db Tojás
1 db Hagyma
1 db Paprika
3 ek. Ketchup
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Uborka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg, majd tartsd melegen.

    Használj friss rizst, mivel a régi rizs nem annyira ragadós, és nem adja meg az omurice kívánt állagát.

    2

    A csirkehúst kockázd fel és pirítsd meg egy serpenyőben az olajon, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és paprikát, és pirítsd tovább.

    A csirkehús előkészítése során ügyelj arra, hogy egyenletesen süljenek, hogy ne maradjon nyers belső része.

    3

    A fűszerekkel sózd és borsozd ízlés szerint. Add hozzá a főtt rizst, majd keverd el jól a zöldségekkel és húsokkal.

    A ketchup hozzáadása nemcsak ízesíti a rizst, hanem szép, enyhén édes ízt is ad neki.

    4

    A tojásokat verd fel és egy serpenyőben készíts egy vékony omlettet, majd tedd rá a rizst a tojás közepére.

    A tojás elkészítésekor figyelj arra, hogy ne süsd túl, mert az omlettnek puhanak és enyhén selymesnek kell lennie.

    5

    Hajtogasd be az omlettet a rizs köré, és tálald egy tányéron.

    Amikor az omlettet összegöngyölíted, próbáld meg szorosra formálni, hogy a rizs ne essen ki.

    6

    Tálalás előtt szeleteld fel az uborkát és helyezd el a tányér szélén díszítésként.

    Az uborka frissessége és roppanós textúrája tökéletesen kiegészíti az étel ízét.