Omurice tál uborkával, tojásos rizses étel

Omurice tál uborkával

Az Omurice egy népszerű japán étel, amely a nyugati világban is nagy népszerűségnek örvend. Az ételt a japánok gyakran készítik otthon, mivel könnyen elkészíthető, tápláló és finom. A rizs és a tojás kombinációja egyszerű, de ízletes, míg az uborka frissessége kiegyensúlyozza a gazdag ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Rizs
3 db Tojás
100 g Főtt csirkehús
1 db Vöröshagyma
50 g Zöldborsó
2 ek. Ketchup
Fűszerek (só, bors)
1 ek. Olaj
1 db Uborka
1 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan megfőzzük és félretesszük.

    A rizst érdemes előző nap elkészíteni, hogy könnyebb legyen a következő napon összerakni.

    2

    A csirkehúst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megpirítjuk őket.

    A hagyma gyorsan megpirul, figyeljünk, hogy ne égjen meg!

    3

    Hozzáadjuk a főtt rizst, a zöldborsót, és jól összekeverjük.

    A zöldborsó friss vagy fagyasztott is lehet, mindkettő jól működik!

    4

    Keverjünk hozzá ketchupot, majd ízesítsük sóval és borssal.

    A ketchup édes-savanyú íze adja az omurice különleges karakterét.

    5

    Készítsünk két omlettet a tojásokból és a vajból, majd az omletteket tegyük a rizs tetejére.

    A tojást lassú tűzön érdemes készíteni, hogy ne legyen túl száraz.

    6

    A tálaláshoz az uborkát vékonyra szeleteljük, és a kész étel mellé kínáljuk.

    Az uborka friss ropogós textúrája jól illik a krémes tojásos rizshez.