Omusubi miso gombával, japán rizsgömbök miso gombás szósszal és szezámmaggal

Omusubi miso gombával

Az omusubi egy népszerű japán étel, amit gyakran fogyasztanak reggelire vagy uzsonnára. Az étel egyszerű, mégis ínycsiklandó, hiszen a rizsgömbökbe rejtett töltelék sokféle ízt tartalmazhat. A miso gombával készült változat különleges ízvilágot ad a hagyományos omusubinak, melyet sok japán étterem és otthon is elkészítenek. Az omusubi egy kényelmes és tápláló étkezés, amely gyorsan elkészíthető és minden korosztály számára élvezetes.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
2 ek. Miso paszta
150 g Gomba (pl. shiitake vagy barna csiperke)
2 lap Nori (tengerimalom)
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg sós vízben a csomagolás utasításai szerint.

    A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, és biztosítja, hogy a rizs ne legyen túl ragacsos.

    2

    A gombát szeleteld fel vékony csíkokra, és egy serpenyőben, kis olajon pirítsd meg közepes lángon, amíg meg nem puhul.

    A gomba ízét fokozhatod egy kevés szójaszósszal is, ha szeretnéd.

    3

    Amikor a gomba megpuhult, add hozzá a miso pasztát és egy kevés vizet, hogy szószt készíts belőle. Hagyj egy kicsit sűrűsödni.

    A miso paszta sós, ezért ügyelj arra, hogy a só mennyisége ne legyen túl sok.

    4

    A kész rizst hagyd kicsit hűlni, majd vizes kézzel formázz belőle kis gömböket (omusubi formában).

    A vizes kéz segít, hogy a rizs ne ragadjon rá, miközben formázod.

    5

    A rizsgömböket tedd egy darab nori lapra, és kanalazd a miso gombás szószt a közepükbe.

    A nori lapot érdemes rövid ideig pirítani, hogy friss ízt adjon a rizshez.

    6

    Tálald az omusubit szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával megszórva.

    A szezámmag és a zöldhagyma frissességet ad az ételnek, így érdemes tálalás előtt hozzáadni.