A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg sós vízben a csomagolás utasításai szerint.
A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, és biztosítja, hogy a rizs ne legyen túl ragacsos.
A gombát szeleteld fel vékony csíkokra, és egy serpenyőben, kis olajon pirítsd meg közepes lángon, amíg meg nem puhul.
A gomba ízét fokozhatod egy kevés szójaszósszal is, ha szeretnéd.
Amikor a gomba megpuhult, add hozzá a miso pasztát és egy kevés vizet, hogy szószt készíts belőle. Hagyj egy kicsit sűrűsödni.
A miso paszta sós, ezért ügyelj arra, hogy a só mennyisége ne legyen túl sok.
A kész rizst hagyd kicsit hűlni, majd vizes kézzel formázz belőle kis gömböket (omusubi formában).
A vizes kéz segít, hogy a rizs ne ragadjon rá, miközben formázod.
A rizsgömböket tedd egy darab nori lapra, és kanalazd a miso gombás szószt a közepükbe.
A nori lapot érdemes rövid ideig pirítani, hogy friss ízt adjon a rizshez.
Tálald az omusubit szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával megszórva.
A szezámmag és a zöldhagyma frissességet ad az ételnek, így érdemes tálalás előtt hozzáadni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.