Onsen Tamago avokádóval, tálalva egy tálban, avokádó pürével és korianderrel díszítve

Onsen Tamago avokádóval

Az Onsen Tamago egy tradicionális japán étel, amely a tojás puha, folyós sárgájával és enyhén főzött fehérjével híres. A tojást hagyományosan meleg vízben főzik, hogy krémes és lágy állagot érjenek el. A modern változatban az avokádóval készítve egy gazdag, ínycsiklandó ételt kapunk, amely a tojás és az avokádó krémességét ötvözi. Az étel egyedi ízvilágot kínál a szójaszósz, rizsecet és koriander hozzáadásával, amely egy friss, mégis gazdag ízélményt biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
2 db Avokádó
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Rizsecet
1 tk. Szezámmag
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat tedd egy lábasba, és önts rájuk annyi vizet, hogy ellepje őket. Főzd 16-18 percig, amíg a tojások puhák, de a sárgája még folyós marad.

    Az onsen tamago készítésénél a legfontosabb, hogy a tojások ne főjenek túl, így a sárgája megmarad folyós és krémes.

    2

    Miután megfőtt a tojás, tedd őket hideg vízbe, hogy leállítsd a főzést, és hagyd őket hűlni 5 percig.

    A hideg víz segít abban, hogy könnyebben lehúzd a tojás héját.

    3

    Az avokádókat vágd félbe, távolítsd el a magot, és a húsát kanalazd ki. Tedd egy tálba és pürésítsd.

    A pürésített avokádó remek textúrát ad az ételnek, és segít jól egyesíteni az ízeket.

    4

    Add hozzá a szójaszószt, rizsecetet, fokhagymát és egy csipet szezámmagot az avokádóhoz, és keverd össze.

    A fokhagyma friss, enyhén csípős ízt ad a püréhez, és a szezámmag extra ropogós textúrát ad.

    5

    A megfőtt tojásokat hámozd meg és helyezd egy tálra. A tálra kanalazd az avokádó pürét, és tálald friss korianderrel a tetején.