Onsen Tamago füstölt lazaccal, friss korianderrel és szójaszószal

Onsen Tamago füstölt lazaccal

Az Onsen Tamago egy hagyományos japán étel, amely a tojást speciális vízfürdőben készíti el, így a sárgája folyós, míg a fehérje puha és krémes marad. A füstölt lazac hozzáadása fokozza az étel gazdag ízét, míg a szójaszósz és a koriander egyedülálló fűszerekkel gazdagítják. Az ételt hagyományosan reggelire tálalják, de bármikor fogyasztható.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 1 óra 5 perc
Teljes 1 óra 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
100 g Füstölt lazac
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 l Víz
1 tk. Szezámmag
2 ág Friss koriander
1 csipet Tengeri só
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat egy kis lábasban forró vízbe tedd, és főzd őket 60-70 percig, hogy lágy, krémes onsen tamagot kapj.

    A pontos időtartam függ a tojások méretétől, de a 65 perces főzés a legideálisabb a lágy, folyós sárgájához.

    2

    A füstölt lazacot szeleteld fel vékony csíkokra. A friss koriandert aprítsd fel.

    A lazac frissessége kulcsfontosságú, hogy gazdag ízvilágot adjon az ételnek.

    3

    Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, mirint és egy csipet tengeri sót, hogy készítsd el a szószt.

    A mirin édeskés íze jól kiegészíti a sósságot, de ha nincs, használhatsz cukrot is.

    4

    A megfőtt tojásokat óvatosan hámozd meg, és tálald egy tálban. Öntsd rá a kész szószt, majd rendezd el a füstölt lazacot és a friss koriandert a tetején.

    A tojásokat a szószban áztatva még ízletesebbé válik az étel. Ha szereted, egy kis friss borsot is tehetsz rá.

    5

    Szórj a tetejére egy kis szezámmagot, és tálald az ételt melegen.

    A szezámmag fokozza az ízeket, és egy kis extra ropogósságot ad a textúrához.