A tojásokat egy kis lábasban forró vízbe tedd, és főzd őket 60-70 percig, hogy lágy, krémes onsen tamagot kapj.
A pontos időtartam függ a tojások méretétől, de a 65 perces főzés a legideálisabb a lágy, folyós sárgájához.
A füstölt lazacot szeleteld fel vékony csíkokra. A friss koriandert aprítsd fel.
A lazac frissessége kulcsfontosságú, hogy gazdag ízvilágot adjon az ételnek.
Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, mirint és egy csipet tengeri sót, hogy készítsd el a szószt.
A mirin édeskés íze jól kiegészíti a sósságot, de ha nincs, használhatsz cukrot is.
A megfőtt tojásokat óvatosan hámozd meg, és tálald egy tálban. Öntsd rá a kész szószt, majd rendezd el a füstölt lazacot és a friss koriandert a tetején.
A tojásokat a szószban áztatva még ízletesebbé válik az étel. Ha szereted, egy kis friss borsot is tehetsz rá.
Szórj a tetejére egy kis szezámmagot, és tálald az ételt melegen.
A szezámmag fokozza az ízeket, és egy kis extra ropogósságot ad a textúrához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.