Oregánós gnocchi tálalva

Oregánós gnocchi

Az oregánós gnocchi egy gazdag, ínycsiklandó étel, amely a friss oregánó ízét ötvözi a gnocchi puhaságával. A rozmaring és a fokhagyma is jól kiegészíthetik az ételt, de az oregánó kiemelkedő íze mindent dominál. Ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni, ez a recept biztosan elnyeri tetszésed!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
5 g Friss oregánó
30 ml Olívaolaj
5 g Friss petrezselyem
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.

    A burgonyát héjában is megfőzhetjük, mert úgy kevésbé szívja meg magát vízzel, de utána meg kell pucolni még melegen.

    2

    Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.

    A burgonyát alaposan le kell szűrni, hogy ne legyen túl nedves a tészta. A kihűtés azért fontos, mert a meleg burgonya több lisztet igényelne.

    3

    A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.

    A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától. Fokozatosan adagoljuk a lisztet, amíg a tészta össze nem áll, de ne legyen kemény. A tojássárgája selymesebbé teszi a tésztát.

    4

    A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.

    A villával való mintázás nem csak szép, hanem segít a szósz megtapadásában is. Lisztezett felületen dolgozzunk, hogy ne ragadjon a tészta.

    5

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.

    A gnocchi akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére. Ne főzzük túl, mert széteshet.

    6

    Az oregánót aprítsd fel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az aprított oregánót és pirítsd 1-2 percig, hogy az olaj átvegye az ízt.

    A friss oregánó intenzívebb ízt ad, de szárított is használható. Vigyázzunk, hogy az oregánó ne égjen meg.

    7

    Add hozzá a kifőtt gnocchikat a serpenyőbe és pirítsd 5-7 percig, amíg a gnocchi enyhén megpirul és ropogós lesz.

    A pirítás során a gnocchi kívül ropogós, belül puha lesz. Ne kevergessük túl sokat, hogy ne törjön össze.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal.

    A petrezselyem és a bors frissességet és pikáns ízt ad az ételnek. Parmezán sajttal is megszórhatjuk.