Bev谩s谩rl贸 lista (0) ▼
A burgony谩t h谩mozd meg, v谩gd kisebb darabokra, majd f艖zd puh谩ra s贸s v铆zben kb. 20 perc alatt.
A burgony谩t h茅j谩ban is megf艖zhetj眉k, mert 煤gy kev茅sb茅 sz铆vja meg mag谩t v铆zzel, de ut谩na meg kell pucolni m茅g melegen.
Sz疟rd le a megf艖tt burgony谩t, majd t枚rd 谩t egy t谩lba 茅s hagyd teljesen kih疟lni.
A burgony谩t alaposan le kell sz疟rni, hogy ne legyen t煤l nedves a t茅szta. A kih疟t茅s az茅rt fontos, mert a meleg burgonya t枚bb lisztet ig茅nyelne.
A kih疟lt burgony谩hoz add hozz谩 a lisztet, a toj谩ss谩rg谩j谩t 茅s egy csipet s贸t, majd gy煤rd 枚ssze egy puha, homog茅n t茅szt谩v谩.
A liszt mennyis茅ge f眉gg a burgonya nedvess茅gtartalm谩t贸l. Fokozatosan adagoljuk a lisztet, am铆g a t茅szta 枚ssze nem 谩ll, de ne legyen kem茅ny. A toj谩ss谩rg谩ja selymesebb茅 teszi a t茅szt谩t.
A t茅szt谩t oszd n茅gy r茅szre, form谩zz bel艖l眉k kb. 2 cm vastag rudakat, majd v谩gd fel kis darabokra. A vill谩val 贸vatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mint谩zatot kapjon.
A vill谩val val贸 mint谩z谩s nem csak sz茅p, hanem seg铆t a sz贸sz megtapad谩s谩ban is. Lisztezett fel眉leten dolgozzunk, hogy ne ragadjon a t茅szta.
Forralj fel vizet egy nagy l谩basban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint felj枚nnek a v铆z felsz铆n茅re (kb. 2 perc), sz疟rd le 艖ket 茅s tedd f茅lre.
A gnocchi akkor van k茅sz, amikor felj枚n a v铆z tetej茅re. Ne f艖zz眉k t煤l, mert sz茅teshet.
Az oreg谩n贸t apr铆tsd fel. Egy serpeny艖ben hev铆tsd fel az ol铆vaolajat, majd add hozz谩 az apr铆tott oreg谩n贸t 茅s pir铆tsd 1-2 percig, hogy az olaj 谩tvegye az 铆zt.
A friss oreg谩n贸 intenz铆vebb 铆zt ad, de sz谩r铆tott is haszn谩lhat贸. Vigy谩zzunk, hogy az oreg谩n贸 ne 茅gjen meg.
Add hozz谩 a kif艖tt gnocchikat a serpeny艖be 茅s pir铆tsd 5-7 percig, am铆g a gnocchi enyh茅n megpirul 茅s ropog贸s lesz.
A pir铆t谩s sor谩n a gnocchi k铆v眉l ropog贸s, bel眉l puha lesz. Ne kevergess眉k t煤l sokat, hogy ne t枚rj枚n 枚ssze.
T谩lal谩s el艖tt sz贸rd meg friss petrezselyemmel 茅s frissen 艖r枚lt fekete borssal.
A petrezselyem 茅s a bors frissess茅get 茅s pik谩ns 铆zt ad az 茅telnek. Parmez谩n sajttal is megsz贸rhatjuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.