Oreg谩n贸s gnocchi t谩lalva

Oreg谩n贸s gnocchi

Az oreg谩n贸s gnocchi egy gazdag, 铆nycsikland贸 茅tel, amely a friss oreg谩n贸 铆z茅t 枚tv枚zi a gnocchi puhas谩g谩val. A rozmaring 茅s a fokhagyma is j贸l kieg茅sz铆thetik az 茅telt, de az oreg谩n贸 kiemelked艖 铆ze mindent domin谩l. Ha gyorsan szeretn茅l valami finomat k茅sz铆teni, ez a recept biztosan elnyeri tetsz茅sed!

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 25 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Toj谩ss谩rg谩ja
1 csipet S贸
5 g Friss oreg谩n贸
30 ml Ol铆vaolaj
5 g Friss petrezselyem
1 csipet Frissen 艖r枚lt fekete bors

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A burgony谩t h谩mozd meg, v谩gd kisebb darabokra, majd f艖zd puh谩ra s贸s v铆zben kb. 20 perc alatt.

    A burgony谩t h茅j谩ban is megf艖zhetj眉k, mert 煤gy kev茅sb茅 sz铆vja meg mag谩t v铆zzel, de ut谩na meg kell pucolni m茅g melegen.

    2

    Sz疟rd le a megf艖tt burgony谩t, majd t枚rd 谩t egy t谩lba 茅s hagyd teljesen kih疟lni.

    A burgony谩t alaposan le kell sz疟rni, hogy ne legyen t煤l nedves a t茅szta. A kih疟t茅s az茅rt fontos, mert a meleg burgonya t枚bb lisztet ig茅nyelne.

    3

    A kih疟lt burgony谩hoz add hozz谩 a lisztet, a toj谩ss谩rg谩j谩t 茅s egy csipet s贸t, majd gy煤rd 枚ssze egy puha, homog茅n t茅szt谩v谩.

    A liszt mennyis茅ge f眉gg a burgonya nedvess茅gtartalm谩t贸l. Fokozatosan adagoljuk a lisztet, am铆g a t茅szta 枚ssze nem 谩ll, de ne legyen kem茅ny. A toj谩ss谩rg谩ja selymesebb茅 teszi a t茅szt谩t.

    4

    A t茅szt谩t oszd n茅gy r茅szre, form谩zz bel艖l眉k kb. 2 cm vastag rudakat, majd v谩gd fel kis darabokra. A vill谩val 贸vatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mint谩zatot kapjon.

    A vill谩val val贸 mint谩z谩s nem csak sz茅p, hanem seg铆t a sz贸sz megtapad谩s谩ban is. Lisztezett fel眉leten dolgozzunk, hogy ne ragadjon a t茅szta.

    5

    Forralj fel vizet egy nagy l谩basban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint felj枚nnek a v铆z felsz铆n茅re (kb. 2 perc), sz疟rd le 艖ket 茅s tedd f茅lre.

    A gnocchi akkor van k茅sz, amikor felj枚n a v铆z tetej茅re. Ne f艖zz眉k t煤l, mert sz茅teshet.

    6

    Az oreg谩n贸t apr铆tsd fel. Egy serpeny艖ben hev铆tsd fel az ol铆vaolajat, majd add hozz谩 az apr铆tott oreg谩n贸t 茅s pir铆tsd 1-2 percig, hogy az olaj 谩tvegye az 铆zt.

    A friss oreg谩n贸 intenz铆vebb 铆zt ad, de sz谩r铆tott is haszn谩lhat贸. Vigy谩zzunk, hogy az oreg谩n贸 ne 茅gjen meg.

    7

    Add hozz谩 a kif艖tt gnocchikat a serpeny艖be 茅s pir铆tsd 5-7 percig, am铆g a gnocchi enyh茅n megpirul 茅s ropog贸s lesz.

    A pir铆t谩s sor谩n a gnocchi k铆v眉l ropog贸s, bel眉l puha lesz. Ne kevergess眉k t煤l sokat, hogy ne t枚rj枚n 枚ssze.

    8

    T谩lal谩s el艖tt sz贸rd meg friss petrezselyemmel 茅s frissen 艖r枚lt fekete borssal.

    A petrezselyem 茅s a bors frissess茅get 茅s pik谩ns 铆zt ad az 茅telnek. Parmez谩n sajttal is megsz贸rhatjuk.