Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a tojást, a vizet és a sót. Gyúrd sima, rugalmas tésztává, majd takard le, és pihentesd 30 percig.
A tészta akkor jó, ha nem ragad a kézhez, de nem is túl kemény. Ha túl kemény, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl lágy, adj hozzá egy kevés lisztet.
Készítsd el a tölteléket: keverd össze a darált csirkemellet, az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, sót és borsot. Alaposan keverd össze, majd hagyd állni 10 percig.
A töltelékbe tehetsz egy kevés vizet vagy húslevest, hogy szaftosabb legyen.
Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen, majd szaggass köröket. Minden kör közepébe tegyél egy teáskanálnyi tölteléket.
A tésztát vékonyra nyújtsd ki, hogy a pelmenik ne legyenek túl vastagok.
Hajtsd félbe a tésztakorongokat, nyomd össze a széleket, majd hajtsd vissza a két végét és nyomd össze őket, hogy klasszikus pelmeni formát kapj.
A széleket alaposan nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki főzés közben. Ha a tészta nem tapad, vizezd be a széleit.
Forralj bő vizet, sózd meg, majd adagokban főzd ki a pelmeniket 6-7 perc alatt, míg feljönnek a víz felszínére.
Ne tegyél túl sok pelmenit egyszerre a vízbe, mert lehűtik a vizet és összeragadnak.
Szűrd le a pelmeniket, majd forgasd meg vajban. Tálald tejföllel és frissen őrölt borssal meghintve.
A pelmeniket tálalhatod ecetes szójaszósszal is.
Tipp: A csirkehús könnyedebb, így kiváló választás egy könnyebb vacsorához is. A töltelékhez adhatsz friss petrezselymet is.
A csirkemellet érdemes ledarálni vagy nagyon apróra vágni, hogy könnyen formázható legyen a pelmeni.
A pelmeniket fagyasztva is elkészítheted. Egyszerűen fagyaszd le nyersen, majd forrásban lévő vízbe dobd őket főzéskor.
A pelmeniket fagyasztás előtt tedd egy tálcára, hogy ne ragadjanak össze. Amikor megfagytak, tedd őket egy zacskóba vagy dobozba.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.