Orosz csirkés pelmeni tejföllel tálalva

Orosz csirkés pelmeni

A csirkés pelmeni a klasszikus orosz konyha modernebb, könnyedebb változata. Míg a hagyományos változat marha- és sertéshúsból készül, a csirkés verzió ideális azoknak, akik valami kevésbé nehézre vágynak. A tészta ugyanúgy friss, házilag gyúrt és vékonyra nyújtott, mint az eredeti receptnél, ám a töltelék puha csirkemellből, hagymából és fokhagymából készül. Tipp: a csirkés töltelék ízét jól kiemeli egy kevés frissen vágott petrezselyem vagy kapor is. Ez a fogás tökéletes választás hétköznapi vacsorákhoz, vagy akár ünnepi asztalra is. Tejföllel tálalva, kevés vajjal meglocsolva igazán ízletes, otthonos étel, amit a család minden tagja szeretni fog.

Előkészület 45 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 55 perc
610 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
1 db Tojás
100 ml Víz
1 csipet
300 g Darált csirkemell
1 db Hagyma
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet Bors
20 g Vaj
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a tojást, a vizet és a sót. Gyúrd sima, rugalmas tésztává, majd takard le, és pihentesd 30 percig.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad a kézhez, de nem is túl kemény. Ha túl kemény, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl lágy, adj hozzá egy kevés lisztet.

    2

    Készítsd el a tölteléket: keverd össze a darált csirkemellet, az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, sót és borsot. Alaposan keverd össze, majd hagyd állni 10 percig.

    A töltelékbe tehetsz egy kevés vizet vagy húslevest, hogy szaftosabb legyen.

    3

    Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen, majd szaggass köröket. Minden kör közepébe tegyél egy teáskanálnyi tölteléket.

    A tésztát vékonyra nyújtsd ki, hogy a pelmenik ne legyenek túl vastagok.

    4

    Hajtsd félbe a tésztakorongokat, nyomd össze a széleket, majd hajtsd vissza a két végét és nyomd össze őket, hogy klasszikus pelmeni formát kapj.

    A széleket alaposan nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki főzés közben. Ha a tészta nem tapad, vizezd be a széleit.

    5

    Forralj bő vizet, sózd meg, majd adagokban főzd ki a pelmeniket 6-7 perc alatt, míg feljönnek a víz felszínére.

    Ne tegyél túl sok pelmenit egyszerre a vízbe, mert lehűtik a vizet és összeragadnak.

    6

    Szűrd le a pelmeniket, majd forgasd meg vajban. Tálald tejföllel és frissen őrölt borssal meghintve.

    A pelmeniket tálalhatod ecetes szójaszósszal is.

    7

    Tipp: A csirkehús könnyedebb, így kiváló választás egy könnyebb vacsorához is. A töltelékhez adhatsz friss petrezselymet is.

    A csirkemellet érdemes ledarálni vagy nagyon apróra vágni, hogy könnyen formázható legyen a pelmeni.

    8

    A pelmeniket fagyasztva is elkészítheted. Egyszerűen fagyaszd le nyersen, majd forrásban lévő vízbe dobd őket főzéskor.

    A pelmeniket fagyasztás előtt tedd egy tálcára, hogy ne ragadjanak össze. Amikor megfagytak, tedd őket egy zacskóba vagy dobozba.