A sertéshúst és tintahalat vékony csíkokra szeleteld fel. Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, fokhagymát, gyömbért, barna cukrot, szezámmagolajat, borsot és a lime levét.
A sertéshús és a tintahal szeleteléséhez könnyebb, ha előtte egy kicsit lehűtöd a húsokat.
Tedd bele a sertéshúst és a tintahalat a marinádba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húsokat.
Minél tovább marinálódik a hús, annál gazdagabb ízeket adnak a bulgoginak.
A póréhagymát apróra vágd fel. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.
A lime frissítő íze tökéletesen kiegészíti a sertést és a tintahalat.
Egy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, majd hevítsd fel. Tedd bele a sertéshúst és a tintahalat, és pirítsd meg, amíg szépen karamellizálódik és ropogósra sül.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy egyenletesen piruljanak a húsok.
Miután a húsok megsültek, tálald az osam-bulgogit lime levével és friss póréhagymával. Ha szeretnéd, szezámmaggal is megszórhatod.
A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől az étel még ínycsiklandóbbá válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.