Osam-bulgogi tálalva, sertéshússal és tintahallal

Osam-bulgogi (tintahal és sertés)

Az osam-bulgogi a koreai konyha egy különleges ételének változata, amely a sertés és a tintahal egyedülálló kombinációját kínálja. A szójaszósz, fokhagyma, gyömbér és lime ízei tökéletesen keverednek a húsokkal, hogy egy igazán gazdag ízvilágot hozzanak létre. Az osam-bulgogi egy tökéletes étel baráti összejövetelekhez vagy különleges vacsorákhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sertéshús
200 g Tintahal
4 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámmagolaj
0.5 tk. Bors
1 szál Póréhagyma
1 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst és tintahalat vékony csíkokra szeleteld fel. Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, fokhagymát, gyömbért, barna cukrot, szezámmagolajat, borsot és a lime levét.

    A sertéshús és a tintahal szeleteléséhez könnyebb, ha előtte egy kicsit lehűtöd a húsokat.

    2

    Tedd bele a sertéshúst és a tintahalat a marinádba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húsokat.

    Minél tovább marinálódik a hús, annál gazdagabb ízeket adnak a bulgoginak.

    3

    A póréhagymát apróra vágd fel. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.

    A lime frissítő íze tökéletesen kiegészíti a sertést és a tintahalat.

    4

    Egy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, majd hevítsd fel. Tedd bele a sertéshúst és a tintahalat, és pirítsd meg, amíg szépen karamellizálódik és ropogósra sül.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy egyenletesen piruljanak a húsok.

    5

    Miután a húsok megsültek, tálald az osam-bulgogit lime levével és friss póréhagymával. Ha szeretnéd, szezámmaggal is megszórhatod.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől az étel még ínycsiklandóbbá válik.