A tintahalat megtisztítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk.
A tintahalat ne vágd túl apróra, hogy megmaradjon az étel textúrája.
A fokhagymát és gyömbért reszeljük le, a chili paprikát pedig vékonyan szeleteljük fel.
A gyömbér friss és aromás ízt ad az ételnek, ne spórolj vele.
A szójaszószt, szezámolajat, cukrot, fokhagymát, gyömbért, chilipaprikát és szezámmagot egy tálban összekeverjük.
Ha intenzívebb ízre vágysz, a szójaszósz mennyiségét növelheted.
A sertést és a tintahalat beletesszük az előkészített szószba, és alaposan összekeverjük. Hagyjuk pihenni 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha van időd, hagyd állni még tovább, hogy az ízek jobban átjárják a húst és a tintahalat.
Egy serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, majd a marinált tintahalat és sertést hozzáadjuk. Pirítsuk meg közepes lángon, amíg a hús megpuhul, és a tintahal éppen átsül.
Ne süsd túl a tintahalat, mert akkor kemény lesz. A sertésnek elég 5-7 perc.
A zöldhagymát finomra vágjuk, és tálalás előtt szórjuk a kész étel tetejére.
A zöldhagyma frissessége remekül kiegészíti az ételt, érdemes jól rászórni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.