Osam-Bulgogi, egy fűszeres tintahal és sertés étel, friss zöldhagymával

Osam-Bulgogi - Tintahal és Sertés

Az Osam-Bulgogi egy koreai étel, amely tintahalat és sertéshúst kombinál fűszeres szójaszószos pácban. Az étel fűszeressége és umami ízei a legjobban egy tál rizs mellett érvényesülnek. Az osam, azaz tintahal a koreai konyha egyik alapanyaga, és a bulgogi készítésénél különleges textúrát ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tintahal
200 g Sertéskaraj
4 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 db Chili paprika
2 ek. Szezámolaj
1 ek. Szezámmag
1 tk. Cukor
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tintahalat megtisztítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk.

    A tintahalat ne vágd túl apróra, hogy megmaradjon az étel textúrája.

    2

    A fokhagymát és gyömbért reszeljük le, a chili paprikát pedig vékonyan szeleteljük fel.

    A gyömbér friss és aromás ízt ad az ételnek, ne spórolj vele.

    3

    A szójaszószt, szezámolajat, cukrot, fokhagymát, gyömbért, chilipaprikát és szezámmagot egy tálban összekeverjük.

    Ha intenzívebb ízre vágysz, a szójaszósz mennyiségét növelheted.

    4

    A sertést és a tintahalat beletesszük az előkészített szószba, és alaposan összekeverjük. Hagyjuk pihenni 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha van időd, hagyd állni még tovább, hogy az ízek jobban átjárják a húst és a tintahalat.

    5

    Egy serpenyőben felhevítjük a szezámolajat, majd a marinált tintahalat és sertést hozzáadjuk. Pirítsuk meg közepes lángon, amíg a hús megpuhul, és a tintahal éppen átsül.

    Ne süsd túl a tintahalat, mert akkor kemény lesz. A sertésnek elég 5-7 perc.

    6

    A zöldhagymát finomra vágjuk, és tálalás előtt szórjuk a kész étel tetejére.

    A zöldhagyma frissessége remekül kiegészíti az ételt, érdemes jól rászórni.