Oshizushi füstölt lazaccal, sushi rizs és szezámmag díszítéssel

Oshizushi füstölt lazaccal

Az Oshizushi, vagyis a japán préselt sushi, hagyományosan Osaka régiójából származik, és egyedülálló módon készül, különböző ízek és textúrák kombinálásával. A füstölt lazac és a szezámmag eleganciájával különleges élményt nyújt, miközben a rizs lágyan átveszi az ízeket, a wasabi pedig egy friss, csípős érintést ad. Ez a recept a hagyományos japán étel modern változata, amely egyszerűen elkészíthető otthon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sushi rizs
350 ml Víz
30 ml Rizs ecet
20 g Cukor
1 tk.
150 g Füstölt lazac
2 db Nori lap
1 tk. Wasabi
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd le, amíg a víz tiszta nem lesz. Tedd egy lábasba, öntsd rá a vizet, és főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizs öblítése eltávolítja a felesleges kemikáliákat és segít a rizs megfelelő textúráját elérni.

    2

    A kész rizst vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig. Keverd hozzá a rizs ecetet, cukrot és sót, majd jól keverd össze, hogy a cukor és a só feloldódjon.

    A rizs ecettel való ízesítése adja meg a sushi karakterisztikus ízét, ezért fontos, hogy alaposan összekeverd.

    3

    A füstölt lazacot vágd vékony szeletekre. Ha szeretnéd, a lazac szeleteket enyhén megkenheted wasabival is, hogy extra csípősséget adj hozzá.

    A lazac szeletek vágása előtt érdemes a késedet egy kicsit melegíteni, így könnyebben vághatod őket vékonyan.

    4

    Készítsd el az oshizushi-t egy sushi formában. Kezd a formázást úgy, hogy egy réteg rizst teszel az aljára, majd egy réteg lazacot, és ismét egy réteg rizst.

    Használj egy tiszta, száraz spatulát, hogy a rizst egyenletesen oszd el, és jól formázd a sushi-t.

    5

    Nyomd le erősen a formában, hogy a rizs és a lazac jól összetapadjanak. Tedd a formát a hűtőbe 10-15 percre, hogy a sushi jól összeragadjon.

    A hűtés segít abban, hogy a sushi könnyen szeletelhető legyen, és megőrzi a formáját.

    6

    Miután a sushi pihent, óvatosan vágd fel a kívánt szeletekre. Tálald a szezámmaggal megszórva és a maradék wasabival.

    A sushi szeleteket a lehető legélesebb késsel vágd, hogy szépen megőrizzék az alakjukat.