A sushi rizst alaposan mosd át hideg víz alatt többször, míg a víz tiszta nem lesz. Ezután főzd meg 360 ml vízben, majd fedd le, és hagyd pihenni 10 percet.
A rizs mosása segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így nem lesz túlságosan ragacsos.
Keverd össze a rizsecetet, cukrot és sót, majd óvatosan forgasd bele a meleg rizsbe. Hagyd langyosra hűlni lefedve.
Ne keverd túl erősen a rizst, inkább fakanállal vágó mozdulatokkal dolgozz, hogy ne törjön szét.
A lazacot szeleteld vékony csíkokra. Egy formába (pl. oshizushi prés vagy egy tiszta műanyag doboz) helyezz folpackot, majd rakd le a lazac csíkokat az aljára.
A halat kissé átlósan helyezd el, hogy szép mintát alkosson a tetején, amikor megfordítod.
A halrétegre helyezz egy réteg rizst, nyomkodd le, majd tedd rá a nori lapot, vágva, hogy pontosan illeszkedjen. Újabb rizsréteget is tehetsz rá, ha magasabb formát szeretnél.
Használj egy kisebb tál vagy a forma teteje segítségével enyhén nyomást gyakorolva formázd meg az oshizushit.
Hagyd állni 10-15 percig, majd borítsd ki a formából, és szeleteld éles, vizes késsel egyenlő darabokra.
A késpengét minden vágás előtt öblítsd le hideg vízben, hogy szép, tiszta vágást kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.