A marhahúst szeletekre vágjuk, sóval és borssal fűszerezzük.
A húsnak egyenletes méretű szeletekre kell lennie, hogy egyenletesen süljenek.
Egy nagyobb lábasban olívaolajat hevítünk, és a húst mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
Ne tegyük túl sok húst egyszerre a serpenyőbe, hogy ne hűljön le az olaj, és a hús szépen megpiruljon.
Miután a hús megpirult, kivesszük, és félretesszük.
A húst érdemes pihentetni, hogy a szaftok ne szivárogjanak ki a húsból.
A lábasban maradt olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, sárgarépát, zellert és fokhagymát.
Fontos, hogy a zöldségek ne égjenek meg, ezért folyamatosan keverjük őket.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a csípős paprikát, majd egy-két percig pirítjuk.
A csípős paprikát ízlés szerint adagoljuk, ha valaki nem szereti az erőset, akkor kevesebbet is használhatunk.
Felöntjük a fehérborral és a marhahús alaplével, majd a visszatett hússal együtt 1,5-2 órán keresztül lassú tűzön pároljuk.
A hosszú párolás biztosítja, hogy a hús teljesen megpuhul és ízletes legyen.
Tálalás előtt friss petrezselyemmel megszórjuk.
A friss petrezselyem nemcsak ízesíti, hanem színt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.