Osso buco csípős paprikával tálalva

Osso buco csípős paprikával

Az osso buco egy klasszikus olasz étel, amely marhahúsból készül. Ezt a változatot a csípős paprika adja meg az egyedi ízét, amit a marhahús és a zöldségek gazdag aromája ötvöz. Az étel a hagyományos olasz konyhát idézi, miközben egy csipetnyi extra ízt kap a paprikától.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Marhahús (lábszár)
2 db Hagyma
2 db Sárgarépa
2 szál Zeller
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
200 ml Fehérbor
500 ml Marhahús alaplé
2 ek. Olívaolaj
2 db Csípős paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeletekre vágjuk, sóval és borssal fűszerezzük.

    A húsnak egyenletes méretű szeletekre kell lennie, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    Egy nagyobb lábasban olívaolajat hevítünk, és a húst mindkét oldalán aranybarnára sütjük.

    Ne tegyük túl sok húst egyszerre a serpenyőbe, hogy ne hűljön le az olaj, és a hús szépen megpiruljon.

    3

    Miután a hús megpirult, kivesszük, és félretesszük.

    A húst érdemes pihentetni, hogy a szaftok ne szivárogjanak ki a húsból.

    4

    A lábasban maradt olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, sárgarépát, zellert és fokhagymát.

    Fontos, hogy a zöldségek ne égjenek meg, ezért folyamatosan keverjük őket.

    5

    Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a csípős paprikát, majd egy-két percig pirítjuk.

    A csípős paprikát ízlés szerint adagoljuk, ha valaki nem szereti az erőset, akkor kevesebbet is használhatunk.

    6

    Felöntjük a fehérborral és a marhahús alaplével, majd a visszatett hússal együtt 1,5-2 órán keresztül lassú tűzön pároljuk.

    A hosszú párolás biztosítja, hogy a hús teljesen megpuhul és ízletes legyen.

    7

    Tálalás előtt friss petrezselyemmel megszórjuk.

    A friss petrezselyem nemcsak ízesíti, hanem színt is ad az ételnek.