Osso Buco borjúcsontokkal, sült zöldségekkel tálalva

Osso Buco sült zöldségekkel

Az Osso Buco egy klasszikus olasz étel, amely hagyományosan borjúcsontokkal készül. A gazdag zöldséges ragú és a hosszú főzés során a hús puha és szaftos lesz. A sült zöldségek friss ropogóssága és a gazdag ragú remek kombinációt alkot, így az Osso Buco tökéletes választás ünnepi étkezésekhez vagy különleges vacsorákhoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 2 óra 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Borjúcsont (osso buco)
2 db Sárgarépa
2 db Zeller szár
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
200 ml Vörösbor
500 ml Húsleves alaplé
2 ág Rozmaring
2 db Babérlevél
1 csipet
1 csipet Fekete bors
3 ek. Olívaolaj
2 db Cukkini
1 db Padlizsán
2 db Paradicsom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A borjúcsontokat sózd, borsozd, és egy nagy lábasban forrósítsd fel az olívaolajat. Süsd meg a húsokat minden oldalról, amíg szépen megpirulnak.

    A húsok jól megpirítása nagyon fontos, hogy gazdag ízeket kapjon a ragú.

    2

    A hagymát, sárgarépát, zellert és fokhagymát apróra vágd, és add hozzá a lábasba a húshoz. Párold őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségek párolása segít előhozni az ízeket, és gazdagabbá teszi a szószt.

    3

    Öntsd hozzá a vörösbort, és hagyd főzni 5 percig, hogy az alkohol elpárologjon. Add hozzá a húsleves alaplét, a rozmaringot, a babérlevelet, és jól keverd össze.

    A vörösbor mélyebb ízt ad a ragunak, és a hús is puhábbá válik a főzés során.

    4

    Fedd le, és főzd alacsony hőfokon 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Időnként ellenőrizd, hogy ne túl hamar párologjon el a folyadék, ha szükséges, adj hozzá még alaplét.

    5

    Miközben a hús fő, készítsd el a sült zöldségeket. A cukkinit, padlizsánt és paradicsomot vágd nagyobb darabokra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A zöldségeket úgy vágd, hogy egyenletesen süljenek, így egyenletes textúrával kerülnek a tányérra.

    6

    Locsold meg a zöldségeket olívaolajjal, sóval és borssal, majd süsd őket 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg szépen megpirulnak.

    A sült zöldségek ropogósak lesznek, és remekül illenek a puha borjúcsont ragúhoz.

    7

    Tálald a puha borjúcsontokat a sült zöldségekkel, és díszítsd friss rozmaringgal.

    A rozmaring illata frissességet ad a gazdag ragunak, és szépen díszíti a tányért.