Pa amb tomàquet i ou ferrat, pirított kenyér, paradicsom és tükörtojás

Pa amb tomàquet i ou ferrat

A Pa amb Tomàquet i Ou Ferrat a hagyományos katalán reggeli egyik legismertebb változata, amelyet gyakran fogyasztanak a spanyol reggelinél. A friss, érett paradicsom és az ínycsiklandó tükörtojás kombinációja egy egyszerű, de gazdag ételt alkot, amely tökéletes választás a nap bármely szakában. Az étel az autentikus spanyol konyha ízvilágát képviseli, és nagyszerűen illik egy jó pohár borhoz vagy egy friss kávéhoz. Az étel rendkívül népszerű a mediterrán térségben, és mindig friss hozzávalókat igényel, hogy a legjobb ízeket hozza ki.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Friss baguette
2 db Érett paradicsom
2 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Fekete bors
1 ág Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A baguettet vágd fel szeletekre, majd egy serpenyőben egy kevés olívaolajon pirítsd meg, amíg aranybarnára sül.

    A baguette szeletek pirításakor figyelj arra, hogy ne égjenek meg, hanem szépen ropogósak legyenek.

    2

    A paradicsomot vágd félbe, majd a fél paradicsomot dörzsöld a pirított kenyérre, hogy a lé és a hús is átkerüljön a kenyérre.

    Ha extra ízt szeretnél, egy kis sót és borsot is szórhatsz a paradicsomra, mielőtt dörzsölnéd.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, majd dörzsöld meg vele a pirított kenyér felületét, hogy még intenzívebb ízt adjon.

    Ne dörzsöld túl erősen, mert a fokhagyma íze túl erős lehet.

    4

    Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd törd bele a tojásokat, és süsd meg őket tükörtojás formájában, amíg a fehérje meg nem szilárdul.

    Ha a tojásokat szeretnéd lágyabbra, akkor süsd rövidebb ideig, míg a sárgája folyós marad.

    5

    Amikor a tojás elkészült, tedd a pirított kenyérre, és szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.

    A bazsalikom frissessége kiemeli a paradicsom ízét, és csodásan kiegészíti az ételt.